Ματιές στον κόσμο

Αυτές οι τεράστιες τοιχογραφίες στην Αργεντινή θα σε καθηλώσουν

Ποιος είναι ο Ρον Μάρτιν με τις εντυπωσιακές "ζωγραφιές" του;

Parallaxi
αυτές-οι-τεράστιες-τοιχογραφίες-στην-1078853
Parallaxi

Ο Μάρτιν Ρον είναι ένας Αργεντινός καλλιτέχνης του δρόμου με έδρα το Μπουένος Άιρες. Ειδικεύεται στη δημιουργία μεγάλων τοιχογραφιών που ήδη κοσμούν πολλούς τοίχους της πόλης του. Τα έργα του Ρον έχουν μια αισθητική που δύσκολα μπορεί να συγκριθεί, ενώ ταυτόχρονα περιλαμβάνουν στοιχεία φαντασίας που πραγματικά εμπνέουν πολύ κόσμο.

Είναι γνωστός για την πρωτοτυπία στα έργα του και συμμετέχει σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο. Ακολουθούν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά έργα “street art” του Μάρτιν.

Making Waves: Στη Μιραμάρ της Αργεντινής.

Η τοιχογραφία Making Waves, που ζωγραφίστηκε στον πύργο νερού της παραλιακής πόλης, ήταν μια σημαντική πρόκληση για αυτόν. Αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα έργο τέχνης που “κόβει την ανάσα” και δίνει νέα πνοή σε μια εμβληματική τοποθεσία στο Μιραμάρ. Με ύψος 35 μέτρων στον πύργο νερού της πόλης, το έργο τέχνης έδωσε νέα ζωή σε ένα αγαπημένο τοπικό σύμβολο. Προσφέρει στους θεατές μια “δροσερή” εμπειρία, αναδεικνύοντας τη χαρά μιας απλής βουτιάς στο νερό.

Στο Σαν Τέλμο του Μπουένος Άιρες

Η ψηλότερη τοιχογραφία της Αργεντινής από τον Μάρτιν Ρον

“Αντανάκλαση”, μια τοιχογραφία που σε καθηλώνει 

“Η γυναίκα με το μπαλόνι”, ένα έργο στη γειτονιά Μπερνάλ του Μπουένος Άιρες

Ένας Όρυξ (είδος άγριας κατσίκας) που βαδίζει, από τον Μάρτιν Ρον στη Ντόχα, Κατάρ

Η γιγαντιαία τοιχογραφία “Oryx going ahead” που ζωγράφισε ο Ρον για το Πολιτιστικό Χωριό Κάταρα και την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αργεντινής στο Κατάρ. Ο Ρον μάλιστα δήλωσε:

“Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μια καταπληκτική πόλη την Ντόχα, το μαργαριτάρι του Κατάρ. Έμεινα έκπληκτος ανακαλύπτοντας τον πολιτισμό τους και γνώρισα υπέροχους ανθρώπους. Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού κατέληξα να ζωγραφίσω μια τοιχογραφία; Αυτή η τοιχογραφία ήταν εμπνευσμένη από την υπερηφάνεια του λαού του Κατάρ, που αντιπροσωπεύεται από ένα ισχυρό όρυξ, όπου μπορείτε να δείτε έναν χάρτη του Κατάρ στο μέτωπο του ζώου.

“Ένα κορίτσι κοιτά και δείχνει τον ουρανό”, ένα έργο του στην Κόρδοβα της Αργεντινής 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα