το-παρίσι-στα-λευκά-1108350

Ματιές στον κόσμο

Το Παρίσι στα λευκά

Τα πρώτα χιόνια μεταμορφώνουν τη Γαλλική πρωτεύουσα, την πιο μυθική πόλη του κόσμου...

Parallaxi
Parallaxi

”Στο Παρίσι χιονίζει. Στο Παρίσι οι μεγάλες ξυλόσομπες πυρώνουν κατακόκκινες έξω απ’ τα καφέ. Στα τραπεζάκια άνθρωποι κουκουλωμένοι, με σηκωμένους τους γιακάδες, κρατούν ποτήρια γεμάτα γκρογκ αμερικέν, ενώ οι μικροί εφημεριδοπώλες διαλαλούν τις απογευματινές εφημερίδες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🇫🇷 PARIS FRANCE OFFICIAL (@parisfranceofficial)

Τα λεωφορεία μουγκρίζουν σαν πράσινα μεγαθήρια μες στο χιόνι που πέφτει ψιλό, θαρρείς ανάμεσα από σίτα, καθώς σουρουπώνει. Λευκοί τοίχοι σπιτιών υψώνονται το χιονισμένο τούτο απόβραδο. Το χιόνι πουθενά δεν είναι πιο όμορφο απ’ ότι μες στην πόλη. Τι υπέροχο να είσαι στο Παρίσι, να στέκεσαι στη γέφυρα του Σηκουάνα και ν’ αγναντεύεις την απαλή κουρτίνα του χιονιού πέρα από τον γκρίζο όγκο του Λούβρου ως πάνω στο ποτάμι με τις τόσες γέφυρες, πλαισιωμένο από τα γκρίζα σπίτια του παλιού Παρισιού ως εκεί που η Νοτρ Νταμ κάθεται βαριά μες στο σύθαμπο…” Έρνεστ Χέμινγκγουεϊ 

Χιόνισε στη Γαλλική πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στην “καρδιά” του Παρισιού, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά και το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί με καθηλωτικής ομορφιάς εικόνες από το χιονισμένο τοπίο που επικρατεί εδώ και μερικές ημέρες. 

Δείτε “ντυμένο” στα λευκά το Παρίσι. Γιατί Πάντα θα έχουμε το Παρίσι!  

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη lecmn (@lecmn)

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα