Διεθνή

Μαύρη θάλασσα: Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος κατέρριψε αμερικανικό drone

Μια δυνητικά επικίνδυνη κλιμάκωση σε μια κρίσιμη στιγμή των μαχών

Parallaxi
μαύρη-θάλασσα-ρωσικό-στρατιωτικό-αερ-844820
Parallaxi

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την Τρίτη, αφού κατέστρεψε την έλικα του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 Reaper, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που γνωρίζει το περιστατικό.

Σύμφωνα με το CNN το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Reaper και δύο αεροσκάφη SU-27 Flanker επιχειρούσαν πάνω από διεθνή ύδατα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, όταν ένα από τα ρωσικά αεροσκάφη πέταξε σκόπιμα μπροστά από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και έριξε καύσιμα μπροστά του, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Ένα από τα αεριωθούμενα αεροσκάφη προκάλεσε στη συνέχεια ζημιά στην έλικα του Reaper, η οποία είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, δήλωσε ο αξιωματούχος. Η ζημιά στον έλικα ανάγκασε τις ΗΠΑ να κατεβάσουν το Reaper σε διεθνή ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα.

Ρωσικά και αμερικανικά αεροσκάφη έχουν επιχειρήσει πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά αυτή είναι η πρώτη γνωστή τέτοια αλληλεπίδραση, μια δυνητικά επικίνδυνη κλιμάκωση σε μια κρίσιμη στιγμή των μαχών

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα