Top

Πλατεία Τερψιθέας: Μαζική απάντηση του κόσμου στις φασιστικές επιθέσεις στη Σταυρούπολη

Τεταμένο κλίμα έντονη η παρουσία της αστυνομίας

Parallaxi
πλατεία-τερψιθέας-μαζική-απάντηση-το-824088
Parallaxi

Μετά τις βίαιες φασιστικές επιθέσεις κατά των φοιτητριών και των φοιτητών από μαυροντυμένους ”μαθητές” και ακροδεξιούς στο 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ο κόσμος σήμερα εκδηλώνει την οργή του και απαντά στο δρόμο μαζικά και συσπειρωμένα. Το κάλεσμα για σήμερα στην πλατεία Τερψιθέας στις 18:30 από φοιτητικούς συλλόγους βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και ήδη από τις 18:00 άνθρωποι του αντιφασιστικού χώρου, φοιτήτριες και φοιτητές, σωματεία και απλοί πολίτες ετοιμάζονται να διαδηλώσουν κατά της ακροδεξιάς βίας.

Πριν τις 18:00 γύρω στις 17:30 μια μικρή ομάδα φασιστών προσπάθησε να καταλάβει την πλατεία, όμως ο κόσμος τους απώθησε και τελικά αποχώρησαν.

18:00 Αυτή τη στιγμή πλήθος κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία και ετοιμάζεται να διαδηλώσει.

18:15 Έντονη η παρουσία της Αστυνομίας σε κάθε στενό γύρω από την πλατεία. Σημειώνονται εντάσεις καθώς ομάδες φασιστών πλησίασαν τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Μεγάλο είναι το μπλοκ μελών της ΚΝΕ που είναι εξοπλισμένα με σημαίες και κράνη. Κεντρικά συνθήματα του μαζεμένου πλήθους είναι:Φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες, Λευτεριά στο λαό θάνατος στο φασισμό

18:20 Νέα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ συγκεντρώνονται ακόμα περισσότεροι φοιτητές αριστερών παρατάξεων.

Ομάδα ακροδεξιών κινήθηκε μαζικά προς την πλατεία Τερψιθέας και επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους. Ακολούθησε συμπλοκή. Επενέβη άμεσα ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία καταδίωξε τους ακροδεξιούς και έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι φοιτητές αυξάνονται φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού κρατώντας σημαίες ενώ κόσμος έχει βγει στα μπαλκόνια.

18:40 Σημειώνονται νέες εντάσεις ενώ το κλίμα παραμένει τεταμένο.

Τι δήλωσε παρευρισκόμενος στη συγκέντρωση

Στην περιοχή δεν εντοπίζονται μέχρι στιγμής οι ”μαθητές” των σχολείων που προκάλεσαν τις προηγούμενες μέρες τα επεισόδια και επιτέθηκαν σε φοιτήτριες και φοιτητές.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα στην πλατεία, ενώ διαρκώς ο κόσμος μαζεύεται όλο και περισσότερο.

Η Αστυνομία ύστερα από τους δυο γύρους επεισοδίων προχώρησε σε 19 προσαγωγές ακροδεξιών ατόμων που προκάλεσαν τα επεισόδια, όχι προς την περιοχή του ΕΠΑΛ, αλλά προς το Δημαρχείο όπου και τους περικύκλωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει πως παρά τις ισχυρές δυνάμεις που μπορούσαν να αποτρέψουν τους ακροδεξιούς να πλησιάσουν τόσο, αυτές δεν το έπραξαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και φασιστικών ομάδων.

19:00 Ξεκινάει σε λίγο η πορεία…

Ο κόσμος παραμένει στην πλατεία παρά τη βροχή

19:30 Ξεκινάει τώρα η αντιφασιστική πορεία

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα