Top

Με 180.000 κρούσματα σε μια μέρα συνεχίστηκε η επέλαση της πανδημίας στον κόσμο

Στα κόκκινα πολλές περιοχές

Parallaxi
με-180-000-κρούσματα-σε-μια-μέρα-συνεχίστηκε-641490
Parallaxi

Η εικόνα της πανδημίας σήμερα στον κόσμο

Την ίδια ώρα χθες

Με 180.000 νέα κρούσματα στον κόσμο σε μια μέρα συνεχίζει την πορεία του ο ιός

Βραζιλία: 1.060 νεκροί και 50.644 κρούσματα σε 24 ώρες

Ασταμάτητος ο κορονοϊός στη Βραζιλία: 1.060 νεκροί και 50.644 κρούσματα σε 24 ώρες προσθήκη στα αγαπημένα Οι υγειονομικές αρχές στη Βραζιλία ανακοίνωσαν χθες 50.644 νέα κρούσματα κορονοϊού και 1.060 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Συνολικά, η Βραζιλία καταγράφει 3.275.520 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 106.523 θανάτους.

Βραζιλία: Πιο δημοφιλής από ποτέ ο Μπολσονάρου

Παρά την αποτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας Όπως δείχνει δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου είναι πιο δημοφιλής από ποτέ από την έναρξη της θητείας του τον Ιανουάριο του 2019, παρά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχεται για τη διαχείριση της κρίσης του νέου κορωνοϊού.

Οι θετικές γνώμες για τη δράση του ακροδεξιού προέδρου ενισχύθηκαν κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούνιο και ανέρχονται σε ποσοστό 37%, ενώ το ποσοστό απόρριψης μειώθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, στο 34%, καταδεικνύει η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha, που διεξήχθη το διάστημα 11ης-12ης Αυγούστου.

Είναι η πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2019, τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη εξουσίας, που το ποσοστό αποδοχής του Βραζιλιάνου προέδρου είναι αυξημένο σε σύγκριση με τις αρνητικές γνώμες.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει πως ο Ζαΐχ Μπολσονάρου έχει μεγάλες πιθανότητες να επανεκλεγεί το 2022 για μια δεύτερη θητεία.

Εντούτοις, η επιδημία του νέου κορωνοϊού οδήγησε στην απώλεια 8,9 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ προκάλεσε εκατόμβη νεκρών στη Βραζιλία, με περισσότερους από 105.000 θανάτους, τον χειρότερο απολογισμό παγκοσμίως πίσω από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Datafolha, το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου Μπολσονάρου αποδίδεται εν μέρει στην καταβολή σε εκατομμύρια Βραζιλιάνους, που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, ενός μηνιαίου επιδόματος ύψους 600 ρεάλ Βραζιλίας (100 ευρώ) για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Το ποσοστό αποδοχής των δικαιούχων αυτής της βοήθειας αυξήθηκε στο 42%.

Το Datafolha διεξήγαγε τη δημοσκόπηση αυτή με τη συμμετοχή 2.065 ανθρώπων, ενώ έχει περιθώριο λάθους +/- 2%.

Μεξικό: Στα 511.369 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και στους 55.908 οι θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες 5.618 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και 615 επιπλέον θανάτους, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα σε 511.369 και τους θανάτους σε 55.908.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πιθανώς σημαντικά υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων.

Γενικά για τη Λατινική Αμερική 

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη Λατινική Αμερική, την πιο πληγείσα περιοχή στον κόσμο από την πανδημία, ξεπέρασαν χθες Παρασκευή τα έξι εκατομμύρια και συνεχίζουν να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, καθώς οι περισσότερες χώρες της περιοχής αρχίζουν να χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού.

Η περιοχή, η οποία καταγράφει κατά μέσο όρο καθημερινά περισσότερες από 86.000 μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες και τουλάχιστον 2.600 θανάτους από COVID-19, έφθασε τα 6.000.005 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης και τους 237.360 θανάτους έως χθες βράδυ.

Οι αριθμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν λίγο λιγότερο από το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού κρουσμάτων στον κόσμο και ένα παρόμοιο ποσοστό των καταγεγραμμένων θανάτων από την πανδημία.

Ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας, το περιφερειακό σκέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προειδοποίησε αυτόν τον μήνα για μια αύξηση άλλων ασθενειών λόγω του κορεσμού των υπηρεσιών υγείας και της αναστολής συνηθισμένων εκστρατειών εμβολιασμού ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προέβλεψε τον Ιούνιο συρρίκνωση της οικονομίας της περιοχής κατά 9,4% φέτος.

Η πιο πληγείσα χώρα της περιοχής είναι η Βραζιλία, η οποία έχει τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και το 15% του συνολικού αριθμού παγκοσμίως.

Το Περού και η Χιλή έχουν επίσης τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων παγκοσμίως ανά 100.000 κατοίκους, των χωρών με περισσότερα από 100.000 κρούσματα.

Τα κρούσματα έφθασαν από τα πέντε στα έξι εκατομμύρια μέσα σε 11 ημέρες, μία ημέρα λιγότερη απ΄ό,τι χρειάστηκε για να φθάσουν από τα τέσσερα στα πέντε εκατομμύρια.

Ισημερινός Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Ισημερινός, που προσεγγίζει τα 100.000 κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, παρέτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που έχει επιβληθεί από τον Μάρτιο, έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Ν.Ζηλανδία: Επτά νέα κρούσματα- Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στο Ώκλαντ

Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε σήμερα επτά κρούσματα του νέου κορονοϊού για τις τελευταίες 24 ώρες, την ώρα που τα μέτρα περιορισμού στο Ώκλαντ, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, παρατάθηκε την Παρασκευή ως απάντηση στο πρώτο ξέσπασμα της επιδημίας στη χώρα για μήνες.

Έξι από τα επτά νέα κρούσματα συνδέονται με την εστία που θεωρείται υπεύθυνη και για τα προηγούμενα κρούσματα στην κοινότητα, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής Υγείας Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Ουέλλινγκτον.

Τα περιοριστικά μέτρα στο Ώκλαντ, όπου κατοικούν 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι, παρατάθηκαν για περίπου δύο εβδομάδες, καθώς η Νέα Ζηλανδία ανέφερε 12 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 την Παρασκευή.

Ρωσία: Περισσότερα από 5.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες

Η Ρωσία κατέγραψε 5.061 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των περιστατικών COVID-19 να ανέλθει σε 917.884, που είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος αριθμός στον κόσμο.

Ουκρανία-κορονοϊός: Νέο ρεκόρ 1.847 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης καταγράφηκε μέσα σε 24 ώρες

Η Ουκρανία κατέγραψε 1.847 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊο τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι, τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων μέσα σε μια μέρα στη χώρα, όπου τα περιστατικά μόλυνσης αυξάνονται μετά τη χαλάρωση ορισμένων περιορισμών που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της COVID-19.

Τα στοιχεία που έδωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας υπερβαίνουν το προηγούμενο ρεκόρ των 1.732 κρουσμάτων μέσα σε μια μέρα, που καταγράφηκε χθες. Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έφθασε έτσι τα 89.719. Από τους ανθρώπους που προσβλήθηκαν, 2.044 υπέκυψαν στην COVID-19.

Η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού επιταχύνθηκε μετά τον Ιούνιο, όταν οι ουκρανικές αρχές αποφάσισαν να χαλαρώσουν κάποιους από τους περιορισμούς που επέβαλαν και επέτρεψαν να επαναλειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι καφετέριες, οι εκκλησίες κ.λπ.

Κίνα: Σε 22 ανέρχονται τα νέα κρούσματα, έναντι 30 μία ημέρα νωρίτερα

Η Κίνα ανέφερε 22 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην ηπειρωτική χώρα για τις 14 Αυγούστου, λιγότερα σε σχέση με τα 30 κρούσματα που είχαν ανακοινωθεί μια ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική επιτροπή υγείας.

Από τις νέες μολύνσεις, οι 14 είναι εισαγόμενες (22 την προηγούμενη ημέρα), σύμφωνα με την επιτροπή. Η Κίνα ανακοίνωσε επίσης 20 νέους ασυμπτωματικούς ασθενείς, έναντι 28 μία ημέρα νωρίτερα.

Τα οκτώ τοπικώς μεταδοθέντα κρούσματα περιλαμβάνουν επτά ασθενείς στην δυτική περιοχή του Σινζιάνγκ και έναν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Την Παρασκευή, ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Σενζέν στο Γκουανγκντόνγκ, σφραγίστηκε μετά τον εντοπισμο ενός κρούσματος COVID-19 εκεί. Οι υγειονομικές αρχές στη Σενζέν αργότερα την ίδια ημέρα ανακοίνωσαν πως εντοπίσθηκαν δύο θετικά κρούσματα, που εργάζονταν στο εμπορικό κέντρο Freshippo, ιδιοκτησίας του ομίλου Alibaba.

Η διοίκηση του Freshippo τονίζε σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της πως έχει αναστείλει τις εργασίες σε 21 από τα καταστήματά της στο Σενζέν για να πραγματοποιήσει εργασίες απολύμανσης και να διενεργήσει τεστ νουκλεϊκών οξέων για τους υπαλλήλους της.

Από τις 14 Αυγούστου, η ηπειρωτική Κίνα είχε 84.808 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές. Ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 παραένει στους 4.634.

Έξι θάνατοι στη Γερμανία

Ακόμη έξι ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν άλλα 1.415 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης έφθασε έτσι τους 9.231 νεκρούς επί συνόλου 222.828 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με το ινστιτούτο, που είναι ειδικευμένο στα λοιμώδη νοσήματα.

Οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων απαγορεύονται στο Παρίσι, εφόσον δεν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης

Οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων απαγορεύονται στο Παρίσι, στην περίπτωση που δεν μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Επιπλέον, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, που εφαρμόζεται ήδη σε πολλές συνοικίες του Παρισιού, θα επεκταθεί από τις 08.00 το πρωί του Σαββάτου τοπική ώρα σε ένα τμήμα του Σανζ Ελιζέ και στη συνοικία του Λούβρου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Εάν η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω, η χρήση της μάσκας μπορεί να καταστεί υποχρεωτική στο σύνολο της πρωτεύουσας», επισημαίνει η αστυνομική διεύθυνση.

Το Παρίσι κηρύχθηκε σήμερα, όπως και το Μπους ντι Ρονε, με πρωτεύουσα τη Μασσαλία, διαμερίσματα όπου η κυκλοφορία του ιού είναι ενεργή.

«Το ποσοστό θετικών κρουσμάτων ανέρχεται σήμερα σε 4,14% στο Παρίσι, στο 3,6% στην Ιλ ντε Φρανς έναντι 2,4% κατά μέσο όρο στη χώρα», τονίζει η αστυνομική διεύθυνση.

Οι ηλικίες 15-45 είναι οι πλέον πληγείσες, αν και κρούσματα καταγράφονται σε όλες τις ηλικίες.

Όπου η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική, συστήνεται στους πολίτες να τη φοράνε όταν υπάρχει συγχρωτισμός.

Επιπλέον, θα ενισχυθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στα μπαρ, τα εστιατόρια και τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων. Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, θα επιβληθεί κλείσιμο των καταστημάτων.

Οι έλεγχοι θα ενισχυθούν και για τη χρήση της μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ανοίγουν τα μουσεία στη Νέα Υόρκη

Δύο μεγάλα μουσεία της Νέας Υόρκης, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης(Met) και το Μουσείο Whitney, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή ότι θα ανοίξουν ξανά τις πύλες τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά με περιορισμένη χωρητικότητα, επειτα από σχεδόν μισό έτος που παρέμειναν κλειστά λόγω της πανδημίας

Νέα Υόρκη: Ο Τραμπ φορώντας μάσκα επισκέφθηκε τον σοβαρά άρρωστο αδελφό του στο νοσοκομείο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, φορώντας προστατευτική μάσκα, επισκέφθηκε χθες τον μικρότερο αδελφό του Ρόμπερτ, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης .

Η επίσκεψη του δισεκατομμυριούχου προέδρου, ο οποίος είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με μάσκα όταν έφτασε στο Πρεσβυτερινό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν, διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που κάλυπτε το γεγονός.

«Έχω έναν εξαίσιο αδελφό. Έχουμε μία τρομερή σχέση για πολύ καιρό, από την πρώτη ημέρα της ζωής του. Ελπίζουμε πως θα γίνει καλά, αλλά ζει μια δύσκολη στιγμή», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος για τον μικρότερο αδερφό του.

Γεννημένος το 1948, ο Ρόμπερτ Τραμπ είναι σοβαρά άρρωστος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου που δεν αναφέρονται όμως σε άλλες λεπτομέρειες. Ούτε ο Λευκός Οίκος, αλλά ούτε και ο Ντόναλντ Τραμπ εξήγησαν από τι υποφέρει ο Ρόμπερτ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε την αναγκαστική τούτη παράκαμψη στη Νέα Υόρκη, μολονότι σχεδίαζε να περάσει το Σαββατοκύριακο στο γκολφ κλαμπ του στο Μπέντμινστερ, στο γειτονικό Νιου Τζέρσεϋ.

Ο μικρότερος αδελφός του προέδρου είχε θέση αυξημένης ευθύνης στην οικογενειακή αυτοκρατορία ακινήτων, τον Οργανισμό Τραμπ.

Διαπρύσιος υπερασπιστής του μεγαλύτερου αδερφού του, ο Ρόμπερτ Τραμπ πρόσφατα προσπάθησε εις μάτην να αποτρέψει την έκδοση ενός βιβλίου από την ανιψιά του προέδρου, του οποίου η θεματολογία αναφερόταν στην οικογένεια των Τραμπ.

Το βιβλίο παρουσιάζει τον Ντόναλντ Τραμπ παθολογικό ψεύτη και ναρκισσιστικό χαρακτήρα.

Βρετανία: Υψηλό δύο μηνών στα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Επίσης, η επιτροπή ανακοίνωσε ότι με βάση σωρευτικά στοιχεία ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων μειώνεται κατά 1% έως 4% την ημέρα.

Το μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού εδώ και ακριβώς δύο μήνες κατέγραψαν οι αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς στο 24ωρο έως τις 9 το πρωί της Παρασκευής αναφέρθηκαν 1.441 περιστατικά. Καταχωρήθηκαν επίσης ακόμα 11 θάνατοι από Covid-19.

Εν τω μεταξύ, η επιστημονική επιτροπή SAGE που συμβουλεύει τη βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού, η τιμή R, έχει παραμείνει μεταξύ 0,8 και 1.0 στην Αγγλία. Πάντως οι επιστήμονες δηλώνουν ότι μόνο στη ΝΑ Αγγλία από όλες τις αγγλικές περιφέρειες είναι βέβαιοι πως το R βρίσκεται κάτω από τη μονάδα.

Επίσης, η επιτροπή ανακοίνωσε ότι με βάση σωρευτικά στοιχεία ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων μειώνεται κατά 1% έως 4% την ημέρα.

Νωρίτερα σήμερα το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής είχε υπολογίσει ότι ο αριθμός των φορέων του ιού στην Αγγλία έχει σταθεροποιηθεί από τις αρχές Αυγούστου μετά από αύξηση που καταγράφηκε τον Ιούλιο.

Θετικός στον κορονοϊό ο Ουμτιτί

Ο Σαμουέλ Ουμτιτί βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις εξετάσεις που έκανε η Μπαρτσελόνα την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε η ομάδα.

Οι «μπλαουγκράνα» στην ανακοίνωσή τους λένε πως ο Γάλλος έχει μπει σε καραντίνα σπίτι του, είναι ασυμπτωματικός και καλά στην υγεία του.

Αυτό είναι το δεύτερο κρούσμα στους Καταλανούς, καθώς πριν λίγες μέρες είχε βρεθεί θετικός ο Τοντιμπό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα