Ελλάδα

Με κοροναϊό και δεύτερος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ο οποίος μάλιστα συμμετείχε σε γραπτή εξέταση την προηγούμενη Τετάρτη

Parallaxi
με-κοροναϊό-και-δεύτερος-φοιτητής-στο-640504
Parallaxi
εικόνα: unsplash

Θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε το Σάββατο ένας ακόμη φοιτητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε σε γραπτή εξέταση την προηγούμενη Τετάρτη.

«Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι υγειονομικές και οι πρυτανικές αρχές. Ο φοιτητής που προσβλήθηκε έχει πολύ ήπια συμπτώματα και ευχόμαστε η αποκατάσταση της υγείας του να είναι άμεση» ,αναφέρει ο πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Αγγελος Μπίλας.

Ο ίδιος προσθέτει: “Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την τελική εξέταση στην οποία συμμετείχε ο φοιτητής, όπως και όλες τις προηγούμενες ημέρες, ακολουθήθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί απολύμανση χώρων του κτιρίου αύριο (σ.σ.: σήμερα), Δευτέρα 31/8, το πρωί. Το κτίριο θα είναι διαθέσιμο στους χρήστες του μετά τις 9:00 το πρωί. Κατά τα λοιπά (πρόγραμμα εξετάσεων, κλπ.) δεν θα υπάρξει αλλαγή στη λειτουργία του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών. Το περιστατικό αυτό δείχνει ότι ο COVID-19 μας αφορά όλους και ότι όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα ασφαλείας (χρήση μάσκας, αποστάσεις, υγιεινή χεριών) πρέπει να τηρούνται πάντα, παντού και σχολαστικά. Παρακαλώ για την συνεργασία όλων μας ώστε να έχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον».

Πριν μερικές ημέρες, θετικός στον ιό είχε βρεθεί και φοιτητής του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ το ίδρυμα είχε κλείσει προκειμένου να γίνει απολύμανση του κτιρίου, ενώ η προγραμματισμένη εξεταστική μεταφέρθηκε σε νέα ημερομηνία.

Πηγή: Το Βήμα, cretalive.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα