Top

Ενισχύεται με ομάδες κρούσης ο Έβρος- “Ο Ερντογάν θα πιέσει με το Μεταναστευτικό”

Τι δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος.

Parallaxi
ενισχύεται-με-ομάδες-κρούσης-ο-έβρος-561110
Parallaxi
Εικόνα αρχείου

Πρόγραμμα για το «σφράγισμα» του Έβρου και την ενίσχυση με ομάδες κρούσης των ελληνοτουρκικών συνόρων υπάρχει, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. 

Ειδικότερα, δύο ομάδες «τύπου» ΕΚΑΜ από 30 άτομα η κάθε μία, θα επιχειρούν να εντοπίζουν στον Έβρο και να εξαρθρώνουν κυκλώματα δουλεμπόρων καθώς και να αποτρέπουν προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Κατά τις ίδιες πηγές, η στελέχωση αναμένεται να γίνει έπειτα από επιλογή συνοριοφυλάκων που προσελήφθηκαν πρόσφατα.

Οι ομάδες αυτές θα αναλάβουν τις χερσαίες και παραποτάμιες περιπολίες κατά μήκος του ποταμού και θα έχουν έδρα την Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι, από τις αστυνομικές σχολές Διδυμοτείχου και Κομοτηνής βγήκαν οι 400 νεοπροσληφθέντες συνοριοφύλακες και από την περασμένη Δευτέρα, οι 265 σε Ορεστιάδα και 135 σε Αλεξανδρούπολη, που είχαν περάσει στην πρακτική τους εξάσκηση.

Από τα μέσα Οκτωβρίου οι ανωτέρω αναμένεται να αναλάβουν πλήρη υπηρεσία.

Αντίστοιχες κινήσεις αναμένονται και στα νησιά, από ελληνικής πλευράς. Γίνεται λόγος για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων σε 7 νησιά, με 530 συνοριοφύλακες που προσελήφθησαν πρόσφατα.

Από τους νέους συνοριοφύλακες, οι 240 θα πάνε στη Μυτιλήνη, 100 στην Κω, 98 Χίο, 40 Λέρο, 30 Σάμο, 20 Σύμη, 12 Καστελόριζο.

Τέλος, αναμένεται να προσληφθούν 746 νέοι συνοριοφύλακες από τους οποίους, οι 480 θα κατανεμηθούν σε πέντε Προαναχωρητικά Κέντρα Κράτησης και οι 266 θα ενισχύσουν τα νησιά.

Στο μεταξύ, την εκτίμηση ότι η Τουρκία θα πιέσει και με το μεταναστευτικό εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος στο ίδιο κανάλι.

Όπως δήλωσε ο ίδιος η κίνηση στον Έβρο δεν ήταν μια επιπλέον μετακίνηση δυνάμεων από την πλευρά της Τουρκίας, αλλά αντικατάσταση των δυνάμεων που ήδη υπήρχαν.

Η αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν ψύχραιμη, είπε ακόμη ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μέχρι τη σύνοδο κορυφής της 24ης Σεπτεμβρίου, οπότε και θα συζητηθούν οι κυρώσεις, εκτιμάται ότι η Τουρκία θα απειλήσει με το μεταναστευτικό, είπε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ, ο Γιώργος Κουμουτσάκος είπε ότι «αν δεν είναι γκρίζα σκοπιμότητα για να δημιουργήσει εντυπώσεις, είναι σίγουρα ερασιτεχνισμός».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα