Ελλάδα

Με πακέτο αντεπίθεσης και αντιπαράθεσης με την ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ

Η γραμμή του Α. Τσίπρα είναι η ολοκληρωτική αντιπαράθεση με την πολιτική Μητσοτάκη

Φίλιππος Δεργιαδές
με-πακέτο-αντεπίθεσης-και-αντιπαράθε-817313
Φίλιππος Δεργιαδές
πηγή: SOOC

Τα ποιοτικά ευρήματα της πρώτης δημοσκόπησης μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, που καταγράφουν δυσαρέσκεια των πολιτών για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, αποκωδικοποιούν στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να ετοιμάζεται, σε αντιπαραβολή, αύριο το βράδυ από το βήμα του Βελλίδειου να παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις για την πορεία της χώρας.   

Η γραμμή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ολοκληρωτική αντιπαράθεση με την πολιτική Μητσοτάκη, η οποία, κατά την Κουμουνδούρου, υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών της ελληνικής ελίτ. Η απογοήτευση από τα μέτρα Μητσοτάκη που καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB, είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί σήμερα στην ελληνική κοινωνία, εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης στη ΔΕΘ  

Η παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην 85η ΔΕΘ, θα ξεκινήσει αύριο το πρωί: στις 9.30πμ συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών, θα συναντηθεί με τη διοίκηση του εκθεσιακού φορέα και θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις γύρω από την ανάπλαση και την πορεία της εταιρίας και στη συνέχεια θα επισκεφτεί περίπτερα της ΔΕΘ. Το βράδυ στις 8μμ θα παρουσιάσει τις προτάσεις του από το βήμα του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου, ενώ την επομένη, στη 1μμ το μεσημέρι, θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη, όπου θα αναλύσει τις θέσεις και τη στρατηγική του για την πορεία της χώρας και τις πολιτικές εξελίξεις.

Για την καλύτερη προετοιμασία της επίσκεψης Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, ήδη στην πόλη βρίσκεται ο γραμματέας της ΚΕ κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος το απόγευμα θα προεδρεύσει σε κομματική σύσκεψη, στην οποία έχουν κληθεί μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών και της Κεντρικής Επιτροπής, βουλευτές και αυτοδιοικητικά και συνδικαλιστικά στελέχη.

Σε δύο άξονες η παρέμβαση Τσίπρα στη ΔΕΘ

Όπως ανέφερε χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, η παρέμβαση Τσίπρα από τη ΔΕΘ έχει ως στόχο να αναδείξει την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα μείζονα αλλά και καθημερινά προβλήματα αλλά και να παρουσιάσει μία συνολική εναλλακτική πρόταση για την προοδευτική διακυβέρνηση.

Η αύξηση βασικού μισθού στα 800 ευρώ, η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, τα μέτρα για τους νέους και τις ευπαθείς ομάδες και η  στήριξη του κοινωνικού κράτους, με έμφαση στο θέμα της Υγείας, θα είναι ο βασικός κορμός των προτάσεων του Α. Τσίπρα.

Επίσης θα επιχειρήσει να αποδομήσει πολιτικά το αφήγημα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, χωρίς όμως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να «σηκώσει το γάντι» των εκλογών. Ωστόσο θα απαντήσει στην αιχμή του Κ. Μητσοτάκη «για τις γαλοπούλες που δεν βιάζονται για τα Χριστούγεννα» και θα επιστρέψει το ζήτημα των εκλογών στον ίδιο τον πρωθυπουργό, εμμένοντας πάντως στην εκτίμηση ότι υπάρχει άρωμα εκλογών με ορίζοντα την άνοιξη του 2022.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει μεγάλη έμφαση στα αξιακά ζητήματα και στις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές με τη ΝΔ, με σαφείς αναφορές στα ζητήματα δημοκρατίας, σεβασμού των δικαιωμάτων και ελευθεριών, προτάσσοντας μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα, για την ανεκτική στάση της ΝΔ σε «εγκληματικές και φασιστικές» συμπεριφορές, όπως του βουλευτή Κ. Μπογδάνου.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα