Ελλάδα

Με τηλε-εκπαίδευση τα μαθήματα στις περιοχές που κλείνουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Tι προβλέπεται από το υπουργείο Παιδείας.

Parallaxi
με-τηλε-εκπαίδευση-τα-μαθήματα-στις-πε-644127
Parallaxi

Πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα ανά την επικράτεια, εξ αιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια», ωστόσο η διαδικασία της εκπαίδευσης δεν θα σταματήσει.

Όπως προβλέπεται σχετικά από το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία που διακόπτουν τη διά ζώσης λειτουργία τους λόγω της κακοκαιρίας θα συνεχίζουν τη λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Διαβάστε αναλυτικά ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά:

ΔΕΔΔΗΕ: Νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης στις Σποράδες

Νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο σημειώθηκε πριν από λίγο, καθώς η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιά στο χερσαίο τμήμα του Δικτύου στην περιοχή του Πηλίου που τροφοδοτεί τις Σποράδες.

Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία προκάλεσε εκ νέου πτώση δέντρων και στις τρεις γραμμές Μέσης Τάσης που τροφοδοτούν τις Σποράδες και οι ζημιές εντοπίζονται σε εξαιρετικά δύσβατα σημεία.

“Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου τις πρώτες πρωινές ώρες να επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τα σημεία αυτά και να προχωρήσουν με την αποκατάσταση των βλαβών”, αναφέρει ο Διαχειριστής. “Όλο το δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται επί ποδός και θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο πανελλαδικά από τη σφοδρή κακοκαιρία καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, όπου υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης”.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το μεσημέρι, η κακοκαιρία είχε προκαλέσει πτώση δέντρων στις δύο από τις τρεις γραμμές Μέσης Τάσης στην ίδια περιοχή, με αποτέλεσμα τη διακοπή ηλεκτροδότησης στο νησί της Σκιάθου, η οποία μετά από τεράστιες προσπάθειες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ αποκαταστάθηκε μέχρι να προκύψει το νέο συμβάν.

Eντονη χιονόπτωση στη Μαλακάσα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Μήδεια στην Ελλάδα με χιόνια να πέφτουν ακόμα και σε παραλιακές περιοχές. Έπειτα από τη Βόρεια Ελλάδα, ο καιρός αγρίεψε και στην Αττική και ήδη από νωρίς το μεσημέρι χιονίζει έντονα στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Έντονη είναι η χιονόπτωση και στη Μαλακάσα.

Στην περιοχή το μεγάλο στοίχημα είναι να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι εξαιτίας της χιονόπτωσης. Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας έχει απαγορευτεί, ενώ η θερμοκρασία από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής έχει πέσει κάτω από το μηδέν. Οι αλατιέρες και τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται στους δρόμους για να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα με τους οδηγούς.

Διακοπές ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας- Σε ποιους δρόμους χρειάζονται αλυσίδες

Κέρκυρα: Χιόνισε σε Οθωνούς και Λευκίμμη

Τις νιφάδες του χιονιού είδαν να πέφτουν στους Οθωνούς, το πιο βορειοδυτικό νησί της χώρας μας, που ανήκει στο σύμπλεγμα των τριών Διαποντίων νήσων της Κέρκυρας. Την ίδια ώρα χιόνι έπεσε στη Νότια Κέρκυρα, στη Λευκίμμη, όπου οι κάτοικοι αψήφησαν τις πολικές θερμοκρασίες και έσπευσαν να φωτογραφίσουν την επέλαση της «Μήδειας», που προκαλεί χιονοπτώσεις ακόμη και στα παραθαλάσσια και δη στην Κέρκυρα που χιονίζει σπάνια.

Χιονισμένη είναι ήδη και η βουνοκορυφή του Παντοκράτορα, το ψηλότερο βουνό της Κέρκυρας, με υψόμετρο 906 μέτρων, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αλλά και η Πολιτική Προστασία των τριών δήμων του νησιού.

Τρίπολη: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και του κλάδου Λεύκτρου – Σπάρτης λόγω επικείμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 5:00 το πρωί της Δευτέρας σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και του κλάδου Λεύκτρου – Σπάρτης, λόγω επικείμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις 5:00 το πρωί της Δευτέρας θα ισχύσει η προσωρινή επιβολή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το 88ο χιλιόμετρο έως το 210ο χιλιόμετρο στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και από τον κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτης έως το 45ο χιλιόμετρο.

Το ίδιο μέτρο θα ισχύσει και σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας, ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για όλα τα οχήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΕΘΝΟΣ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα