Επικαιρότητα

Μεγάλη αλλαγή: Πότε θα μπαίνει αυτόματη φραγή στα κινητά τηλέφωνα

Τι αποκαλύπτει δημοσίευμα της «Καθημερινής» σε σχέση με το πλαφόν.

Parallaxi
μεγάλη-αλλαγή-πότε-θα-μπαίνει-αυτόματ-284940
Parallaxi

Σε μία μεγάλη αλλαγή για την προστασία των καταναλωτών αναμένεται να προχωρήσει από 1 Ιανουαρίου 2019 η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή». 

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, τίθεται πλαφόν στις χρεώσεις, καθώς θα μπαίνει αυτόματη φραγή στο κινητό τηλέφωνο όταν ο μηνιαίος λογαριασμός φθάνει τα 150 ευρώ. Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται οι φόροι και αφορά το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως φωνής, δεδομένων και μηνυμάτων (sms).

Πρόκειται για ένα μέτρο που σκοπό έχει να προφυλάξει τους καταναλωτές από πιθανές υπέρογκες χρεώσεις που μπορεί να γίνονται εν αγνοία τους. Ταυτόχρονα, εντάσσεται στην τρίτη δέσμη μέτρων που αποφασίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο και έχουν στόχο τον εξορθολογισμό των συμβατικών σχέσεων μεταξύ τηλεπικοινωνιακών παρόχων και καταναλωτών.

Όπως επισημαίνει η «Καθημερινή», με τη συναίνεση του καταναλωτή, ο πάροχος θα επιβάλει την άρση της φραγής ενώ ο χρήστης θα έχει το δικαίωμα να θέτει ο ίδιος το όριο επιβολής φραγής κλήσεων και ανταλλαγής δεδομένων σε επίπεδο άνω των 150 ευρώ ή ακόμη και απεριόριστο.

Πηγή: Καθημερινή

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα