Διεθνή

Μεγάλη κινητοποίηση γύρω από την Παναγία των Παρισίων

Aνδρας επιτέθηκε με σφυρί σε Γάλλους αστυνομικούς έξω από την Παναγία των Παρισίων,δήλωσε μετά τη σύλληψή του ότι είναι "στρατιώτης του χαλιφάτου"

Parallaxi
μεγάλη-κινητοποίηση-γύρω-από-την-πανα-202484
Parallaxi

Γαλλία: Κινητοποίηση της αστυνομίας στην Παναγία των Παρισίων λόγω ενός “περιστατικού”. Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να μην προσεγγίζουν την περιοχή ενώ όσοι βρίσκονταν εκεί κλειδώθηκαν μέσα στο ναό. Περίπου 2000 τουρίστες εγκλωβίστηκαν στην περιοχή.

Η αστυνομία του Παρισιού έκανε γνωστό ότι δυνάμεις της έχουν αναπτυχθεί στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων εξαιτίας ενός “περιστατικού”. Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να μην προσεγγίζουν την περιοχή, σύμφωνα με μηνύματα που ανήρτησαν στο Twitter.

H αστυνομία πυροβόλησε πιθανό τρομοκράτη οπλισμένο που επιτέθηκε σε αστυνομικό, έξω από το την εκκλησία της Παναγίας των Παρισίων. Ο ύποπτος τραυματίστηκε σοβαρά αλλά είναι ζωντανός. Το περιστατικό είναι σε εξέλιξη. Αναφέρεται τραυματισμένος αστυνομικός.

Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν δυο εκρήξεις και αναφέρουν εγκλωβισμένους ανθρώπους μέσα στο ναό που η αστυνομία τους ζήτησε να σηκώσουν τα χέρια ψηλά. Η επίθεση σημειώθηκε στην βορειοανατολική πλευρά της εκκλησίας.

Ο άνδρας που επιτέθηκε με σφυρί σε Γάλλους αστυνομικούς έξω από την Παναγία των Παρισίων δήλωσε μετά τη σύλληψή του ότι είναι “στρατιώτης του χαλιφάτου”, δηλαδή μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ, που έσπευσε στο σημείο της επίθεσης, είπε ότι ο άνδρας αυτός, που είναι ηλικίας 40 ετών, φώναξε “Για τη Συρία!” πριν επιτεθεί στους αστυνομικούς. “Ένας άνδρας έφτασε πίσω από αυτούς τους αστυνομικούς και, οπλισμένος με ένα σφυρί, άρχισε να χτυπά έναν από αυτούς. Οι συνάδελφοί του αντέδρασαν με ψυχραιμία… και πυροβόλησαν” είπε ο Κολόμπ. “Ήταν κάποιος που εμφανιζόταν ως Αλγερινός φοιτητής. Είχε στην κατοχή του μια ταυτότητα, της οποίας ελέγχουμε την αυθεντικότητα” είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι πιθανότατα έδρασε μόνος του. Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκαν επίσης μερικά “κουζινομάχαιρα”.

Ένας από τους εγκλωβισμένους μέσα στο ναό που εικονίζεται εδώ, ο Matthew Currie Holmes μετέδωσε στο twitter ότι βρισκόταν στο Λονδίνο το Σάββατο στην γέφυρα του Λονδίνου με την οικογένεια του όταν συνέβη και τώρα ξανά αυτό!

Πηγή: ΑΠΕ και γαλλικά ΜΜΕ

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα