Επικαιρότητα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλη συγκέντρωση αστυνομίας πέριξ του ΑΠΘ-Προσπάθεια αποτροπής της επέμβασης

Βουλευτές και πανεπιστημιακοί κατευθύνονται στο ΑΠΘ.

Parallaxi
εκτακτο-μεγάλη-συγκέντρωση-αστυνομί-732895
Parallaxi

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση υπάρχει αυτή την ώρα σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη. Η επιχείρηση σχετίζεται με την κατάληψη της Πρυνατείας. Πληροφορίες είχαν κυκλοφορήσει νωρίς το απόγευμα για μετακίνηση μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη. Διμοιρίες των ΜΑΤ και αύρες εθεάθησαν να κινούνται στην εθνική οδό με κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη.

Η μετακίνηση συνδέεται άμεσα με τη σημερινή επίσκεψη του υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, τα κενά στις αστυνομικές υπηρεσίες και η τήρηση των μέτρων προστασία από την πανδημία. Στη διάρκεια της επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός συναντήθηκε με τον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου, και συζήτησαν για την κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

”Θα βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση. Θα βάλουμε τέλος με τα όπλα και τα μέσα της δημοκρατίας. Τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα. Δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα στην παρανομία.” δήλωσε ο υπουργός.

Αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν αυτή την ώρα στην Αγίου Δημητρίου, όπου έχουν γίνει και προσαγωγές, στην Εγνατία και την Εθνικής Αμύνης.

Μέχρι στιγμής εντός του campus δεν έχει εμφανιστεί αστυνομική διμοιρία. Οι πόρτες του ιδρύματος επί της Εθνικής Αμύνης είναι κλειστές.

Πριν λίγη ώρα Πανεπιστημιακοί επικοινώνησαν με τον Πρύτανη και του ζήτησαν να εμποδίσει ενδεχόμενη εισβολή της αστυνομίας και κείνος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι παρόμοιο και ότι δεν είναι στο χέρι του.

Βουλευτές Θεσσαλονίκης κατευθύνονται στο χώρο της Πρυτανείας.

Η parallaxi βρίσκεται αυτή τη στιγμή έξω από την πρυτανεία και μεταδίδει όσα συμβαίνουν.

 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα