Διεθνή

ΜΕΛΕΤΗ: Η ασπιρίνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρών συμπτωμάτων COVID

Τι έδειξε η έρευνα του Πανεπιστημίου George Washington;

Parallaxi
μελετη-η-ασπιρίνη-μπορεί-να-μειώσει-το-506071
Parallaxi

Η ασπιρίνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρών συμπτωμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου George Washington, που δημοσιεύτηκε σήμερα, Πέμπτη.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο μηνιαίο ιατρικό περιοδικό Anesthesia & Analgesia, διαπίστωσε ότι οι χαμηλές δόσεις του φθηνού και κοινώς χρησιμοποιούμενου φαρμάκου μπορεί να έχουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα στους πνεύμονες και να μειώσουν τον κίνδυνο μετάβασης σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ή ακόμη και τις πιθανότητες θανάτου, από τον κορονοϊό.

Οι ασθενείς με τον ιό που χρησιμοποίησαν ασπιρίνη είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να χρειαστούν διασωλήνωση σε ΜΕΘ, σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε με 400 ασθενείς από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο του 2020.

Η χρήση ασπιρίνης μείωσε τον κίνδυνο μηχανικής υποστήριξης κατά 44% και επίσης μείωσε τις εισαγωγές σε ΜΕΘ κατά 43%, ενώ η θνησιμότητα στο νοσοκομείο μειώθηκε 47%, σύμφωνα με τη μελέτη.

«Καθώς μάθαμε για τη σύνδεση μεταξύ των θρόμβων του αίματος και της COVID-19, γνωρίζαμε ότι η ασπιρίνη – που χρησιμοποιείται για την πρόληψη εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής – θα μπορούσε να είναι σημαντική για τους ασθενείς με COVID-19», δήλωσε ο Δρ Jonathan Chow που διδάσκει αναισθησιολογία και critical care medicine και είναι διευθυντής της Υποτροφίας Αναισθησιολογικής Κρίσης στη Σχολή Ιατρικής και Επιστημών Υγείας.

Πληροφορίες: europeanpharmaceuticalreview.com

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα