Ελλάδα

Η Μενδώνη αποχαρακτηρίζει αρχαιολογική περιοχή για να μετατραπεί σε «φυλακή» προσφύγων-μεταναστών

Στο επίκεντρο ξανά η υπουργός Πολιτισμού - Η ίδια την είχε χαρακτηρίσει πριν χρόνια ως προστατευόμενη αρχαιολογική περιοχή - Τι καταγγέλλει ο Γιάννης Μακριδάκης.

Parallaxi
η-μενδώνη-αποχαρακτηρίζει-αρχαιολογ-661399
Parallaxi

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται για μία ακόμη φορά σε λίγες ημέρες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανάρτηση του ο συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης, η κυρία Μενδώνη προχώρησε σήμερα Τρίτη 23/2 στον αποχαρακτηρισμό της αρχαιολογικής περιοχής Θόλος, στην ευρύτερη αρχαιολογική περιοχή Αίπους κ Ρημόκαστρου Χίου, προκειμένου να μετατραπεί σε κλειστή δομή προσφύγων-μεταναστών, που προσιδιάζει σε φυλακή.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι πριν χρόνια, η Λίνα Μενδώνη με την ιδιότητα της αρχαιολόγου, είχε κηρύξει ως προστατευόμενη τη συγκεκριμένη αρχαιολογική περιοχή.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες η Εφημερίδα των Συντακτών, πρόκειται για μια «κλειστή» δομή που εκτείνεται σε 140 στρέμματα, και είναι ικανή να φιλοξενήσει 3.000 ανθρώπους με προοπτική όμως να φτάσει και τους 6.000 ανθρώπους.

Αναλυτικά, όσα αναφέρει στην ανάρτηση του ο Γ. Μακριδάκης:

Σήμερα Τρίτη 23/2 η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αποχαρακτηρίζει μέσω του ΚΑΣ την αρχαιολογική περιοχή Θόλος της ευρύτερης αρχαιολογικής περιοχής Αίπους κ Ρημόκαστρου Χίου την οποία πριν κάποιες δεκαετίες είχε κηρύξει ως προστατευόμενη αρχαιολογική περιοχή η αρχαιολόγος Λίνα Μενδώνη

Ο αποχαρακτηρισμός σήμερα γίνεται για να κατασκευαστεί κλειστή φυλακή προσφύγων κ μεταναστών σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργού Μηταράκη κ ενάντια στην βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών της Χίου.

Τα ίδια επιχείρησε η Λίνα Μενδώνη να κάνει κάποτε, το 2004 για την ακρίβεια, επιτρέποντας μέσω του ΚΑΣ το μπάζωμα κ την καταστροφή του ενάλιου τείχους του Φρουρίου Χίου.

Η κυρία Λίνα Μενδώνη είναι χιακης καταγωγής Ό.τι μεθόδευσε με τέτοιους τρόπους κατά καιρούς στο νησί η ίδια κ οι συν αυτή πολιτικοί ταγοί πήραν τις απαντήσεις τους στους δρόμους κ δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

https://www.facebook.com/monk.yianis/posts/899470190627921

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα