Ελλάδα

Μενίδι: Δικαίωση για την οικογένεια του 11χρονου Μάριου

Σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα το 2017

Parallaxi
μενίδι-δικαίωση-για-την-οικογένεια-το-900029
Parallaxi

Κανονικά θα δοθεί η αποζημίωση στην οικογένεια του 11χρονου Μάριου που σκοτώθηκε το 2017 από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν προχώρησε στην προσφυγή κατά της καταβολής της αποζημίωσης, για λογαριασμό του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Εφετείο είχε επιβεβαιώσει την πρωτοβάθμια απόφαση για αποζημίωση 490.000 ευρώ στην οικογένεια του 11 Μάριου, που έχασε τη ζωή του στο προαύλιο χώρο του σχολείου του, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τον Ιούνιο του 2017.

Στη συνέχεια το Δημόσιο ζήτησε να μην καταβληθεί το ποσό. Η οικογένειά του είχε υποβάλει αίτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ζητώντας να παραιτηθεί το ελληνικό Δημόσιο από την έφεση αλλά και οι συγγενείς του 11χρονου να παραιτηθούν από τους τόκους και το 10% του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

«Το ελληνικό Δημόσιο επέλεξε δυστυχώς για μία ακόμη φορά να μη σταθεί δίπλα στους πολίτες του, αλλά απέναντι τους» είχε δηλώσει τότε ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόδωρος Μαντάς.

Από την πλευρά του το Δημόσιο είχε ζήτησε να απορριφθεί στο σύνολό της η αίτηση της οικογένειας, επισημαίνοντας ότι δεν φέρει ευθύνη για τον θάνατο του 11χρονου.

Το διοικητικό Πρωτοδικείο έκρινε ότι η Πολιτεία φέρει μεγάλη ευθύνη, καθώς όχι μόνο δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα αστυνομικά μέτρα στην περιοχή, αλλά αντιθέτως τα μέτρα είχαν εξασθενήσει, παρά το γεγονός ότι στο Μενίδι είχε αυξημένη εγκληματικότητα και παράνομη οπλοκατοχή.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα