Ελλάδα

Μένουμε Θεσσαλονίκη: Απέχουμε από την εκλογή νέου πρόεδρου

«Όχι στις πρακτικές ‘πολιτικών καρατομήσεων’»

Parallaxi
μένουμε-θεσσαλονίκη-απέχουμε-από-την-413911
Parallaxi

Η δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» μέσω ανακοίνωση της γνωστοποίησε την επιθυμία της να απέχει από την αυριανή εκλογή του νέου προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρουν: «Ο τρόπος με τον οποίον έγινε η μεθόδευση για την αλλαγή του Προέδρου, αντιβαίνει τις δικές μας αξίες, αρχές και το όραμα που έχουμε για την πολιτική στον Δήμο Θεσσαλονίκης. «Όχι στ’ όνομά μας», λοιπόν, γιατί δεν εγκρίνουμε τέτοιες πρακτικές, και γι’ αυτό, απέχουμε από την συνεδρίαση εκλογής του νέου Προέδρου.»

Υπενθυμίζεται, πώς νωρίτερα ο Βασίλης Γάκης εξέφρασε την την πρόθεσή του να απέχει, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «τη δυσαρέσκεια του για την απαξίωση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών του εδώ και ενάμιση χρόνο από τη Διοίκηση του Δήμου».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Μένουμε Θεσσαλονίκη:

Ενός κακού μύρια έπονται. Η καρατόμηση του Δ. Τσαβλή από την θέση του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, το σκεπτικό της, που τον εξέθεσε παραδίδοντας τον στην αδηφαγία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και σε μια κούφια κομματοκρατική αντιπαράθεση, δεν θα μπορούσε να προμηνύει θετικές εξελίξεις. Το δεύτερο επεισόδιο αυτής της ‘σειράς’ θεσμικής, πρώτ’ απ’ όλα, απαξίωσης του Δήμου μας, περιλαμβάνει την εκλογική νέου προέδρου με συνοπτικές διαδικτυακές διαδικασίες, και δίχως συζήτηση, την Κυριακή που μας έρχεται (7/03/2020).

Αυτό που μας ζητείται να κάνουμε από την διοίκηση του Δήμου επί της ουσίας, δεν να εγκρίνουμε ή όχι τον νέο πρόεδρο –η εκλογή του διασφαλίζεται δια της απλής πλειοψηφίας. Δεν ενδιαφέρει, λοιπόν, την διοίκηση αν θα καταψηφίσουμε, αλλά αν με την παρουσία μας θα επικυρώσουμε την διαδικασία, νομιμοποιώντας έτσι τον απολυταρχικό τρόπο με τον οποίον ο Δήμαρχος επέλεξε να αλλάξει τον Πρόεδρο του Συμβουλίου.

Είναι ακριβώς αυτό που δεν πρόκειται να κάνουμε. Γιατί ο τρόπος με τον οποίον έγινε η μεθόδευση για την αλλαγή του Προέδρου, αντιβαίνει τις δικές μας αξίες, αρχές και το όραμα που έχουμε για την πολιτική στον Δήμο Θεσσαλονίκης. «Όχι στ’ όνομά μας», λοιπόν, γιατί δεν εγκρίνουμε τέτοιες πρακτικές, και γι’ αυτό, απέχουμε από την συνεδρίαση εκλογής του νέου Προέδρου.

Υ.Γ. Με τον κ. Π. Λεκάκη είχαμε και έχουμε εξαιρετικές σχέσεις καθ όλη την διάρκεια των δυο κοινών μας θητειών. Ακριβώς για τον λόγο αυτό, θα θέλαμε να του επιστήσουμε την προσοχή στο πνεύμα που διαπνέει τις αποφάσεις που τον έφεραν στην θέση του υποψηφίου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Όταν μια Διοίκηση παύει με τέτοιες πρακτικές τον Πρόεδρο του Σώματος, τίποτε δεν μας εγγυάται ότι δεν θα τις επαναλάβει και στο μέλλον…

Αιφνίδια ανεξαρτητοποίηση συμβούλου της διοίκησης Ζέρβα

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα