Top

ΜέΡΑ25: Σοκάρει η καταγγελία βουλευτή για αστυνομική βία

Τι ισχυρίζεται η Μαρία Απατζίδη.

Parallaxi
μέρα25-σοκάρει-η-καταγγελία-βουλευτή-γι-835678
Parallaxi

απατζίδη ξυλοδαρμός

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη καταγγέλλει ότι δέχθηκε αστυνομική βία εν μέσω πορείας για τον 20χρονο από το Πέραμα.

Σύμφωνα με την ίδια, δέχθηκε απρόκλητα αγκωνιά στο μάτι και χτύπημα με την ασπίδα στο χέρι από αστυνομικό των ΜΑΤ.

«Επιτέθηκαν απρόκλητα και σε γυναίκα δικηγόρο», λέει η βουλευτής χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα σημειώνει για το περιστατικό σε ανάρτησή της:

«Καλημέρα και σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Χτες το απόγευμα στην πορεία για τον 18χρονο που σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς, δέχθηκα απρόκλητα από αστυνομικό των ΜΑΤ αγκωνιά στο μάτι και χτύπημα με την ασπίδα στο χέρι. Ενώ περπατούσα στα δεξιά της πορείας, έρχεται ένας άνδρας των ΜΑΤ και με σπρώχνει. Του λέω “μη με σπρώχνεις”, συνεχίζει και μου ρίχνει αγκωνιά στο μάτι. Toυ είπα ότι είμαι βουλευτής και η απάντηση ήταν “δεν με νοιάζει”. Το πρόσωπό μου έχει πρηστεί και το μάτι σταδιακά κλείνει. Χτες τη νύχτα στις 1.00 πήγα στο νοσοκομείο “Ελπίς” όπου δέχθηκα φροντίδα από χειρουργό, ωτορινολαρυγγολόγο και οφθαλμίατρο που περιποιήθηκε το αριστερό μάτι μου για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αν φέρονται τόσο βίαια σε βουλεύτρια του ελληνικού κοινοβουλίου, φανταστείτε τι κάνουν σε άλλες περιπτώσεις. Λίγα λεπτά μετά το χτύπημα σε εμένα, επιτέθηκαν απρόκλητα και σε γυναίκα δικηγόρο. Η ακραία βία στις διαδηλώσεις μας κάνει να καταλάβουμε ότι ο φόνος του 18χρονου δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντάσσεται σε ένα πνεύμα αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας της αστυνομίας. Ως βουλεύτρια παρευρέθηκα στην πορεία, έχοντας ανακοινώσει την παρουσία και την ιδιότητά μου στους αστυνομικούς, αλλά αυτό δεν τους σταμάτησε από το να μας επιτεθούν. Το ερώτημα παραμένει “Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;” Πρέπει να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη βία των αστυνομικών πάνω σε άοπλους πολίτες».

Ακολουθεί η σχετική δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλη Κριθαρίδη: 
 
«Κατάλληλες κινήσεις” για την ΕΛ.ΑΣ. οι άγριοι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών και ο προπηλακισμός Βουλευτών από τους άνδρες των ΜΑΤ.
Η ΕΛ.ΑΣ. στα χθεσινά έκτροπα των ΜΑΤ με την παντελώς απρόκλητη ωμή βία και άγρια καταστολή σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, είδε “κατάλληλες κινήσεις και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων για την απώθηση των συγκεντρωμένων”. Δεν ξέρουμε αν “κατάλληλες κινήσεις” για την ΕΛ.ΑΣ. του αυταρχικού κράτους της Μητσοτάκης Α.Ε. είναι οι ξυλοδαρμοί, τα σπασμένα χέρια, τα ανοιχτά κεφάλια και τα μαυρισμένα μάτια, βλέπουμε όμως πως η Κυβέρνηση συνεχίζει να εντέλει τα αστυνομικά όργανα να επιτίθενται απρόκλητα σε βάρος άοπλων πολιτών που προσπαθούν να ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα στη διαμαρτυρία για μία στυγερή δολοφονία από τους άνδρες του κ. Θεοδωρικάκου στο Πέραμα. Ως ΜέΡΑ25 περιμένουμε εξηγήσεις από τον Υπουργό “Προστασίας” του Πολίτηα και την ΕΛ.ΑΣ. που δεν είπε λέξη στην ανακοίνωσή της για τον τραυματισμό των διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και Βουλευτών του ΜέΡΑ25 και συγκεκριμένα της Βουλεύτριας Α’ Ανατολικής Αττικής Μαρίας Απατζίδη, που “έτυχε” ιδιαίτερα “θερμής” αντιμετώπισης από τα ΜΑΤ».
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα