Ελλάδα

Μια απαράδεκτη ιστορία ντροπής στην Ελλάδα του 2018

Στο ferry boat για Θάσο, τον άφησαν στο αυτοκίνητο, «παγιδευμένο» με το αναπηρικό του αμαξίδιο.

Parallaxi
μια-απαράδεκτη-ιστορία-ντροπής-στην-ε-350027
Parallaxi

Σε μία καταγγελία που προκαλεί θύελλα αντιδράσεων προέβη σήμερα ο Δημήτρης Αντωνίου, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook.

Ο 28χρονος από την Καλαμαριά, που είναι άτομο με αναπηρία, επιχείρησε να περάσει με ferry boat από την Καβάλα στη Θάσο αλλά λόγω της απουσίας των αναγκαίων προδιαγραφών σε αυτές τις περιπτώσεις (ασανσέρ κ.α.), κατέληξε να «παγιδευθεί» με το αναπηρικό του αμαξίδιο μέσα στο αυτοκίνητο στην πλατφόρμα στάθμευσης των οχημάτων.

«Φανταστείτε έστειλα έναν φίλο μου επάνω (και αυτοί ”αναγκάστηκαν” να μείνουν μαζί μου μες το αυτοκίνητο) για να βγάλει κάποιες φωτογραφίες για να δω τουλάχιστον έτσι την όμορφη θέα. Και για πιο μακρινούς προορισμούς ούτε να το διανοούμαι… το 2018… που όλοι είμαστε ευαίσθητοι με την αναπηρία και προσπαθούμε να εξαλείψουμε τις ”αδικίες”-διακρίσεις. Δεν θα κάτσω να ψάξω τους νόμους γιατί είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και αποκλείεται να ”επιτρέπουν” κάτι τέτοιο. Απλά κανενός δεν του καίγεται καρφί για το αν ”εγώ” στην αναπηρική καρέκλα στερούμαι το δικαίωμα να ταξιδέψω σαν άνθρωπος με το πλοίο αντί να ντροπιάζομαι και να θλίβομαι με αυτήν την απαράδεχτη αντιμετώπιση», γράφει μεταξύ άλλων:

Ο Δημήτρης Αντωνίου καθηλώθηκε στο αναπηρικό αμαξίδιο σε ηλικία 16 ετών, έπειτα από ένα ατύχημα που είχε. Τραυματίστηκε πολύ σοβαρά έξω από το 7ο Λύκειο Καλαμαριάς, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω του με μεγάλη ταχύτητα προκαλώντας του συντριπτικό κάταγμα στον αυχένα, ολική ρήξη νωτιαίου μυελού και ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού.

Όμως δεν το έβαλε κάτω. Έμαθε πώς να κινείται με το καροτσάκι, δημιούργησε την ομάδα C’est la vie! με την οποία κάνουν όμορφα γκράφιτι σε σχολεία και γειτονιές της Καλαμαριάς, πήρε πτυχίο Φυσικής από το ΑΠΘ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική Επιστήμη (ΠΑΜΑΚ).

Επιπλέον, έγραψε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Έτσι είναι η ζωή», που παρουσιάστηκε το 2016 στο Βασιλικό Θέατρο, σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συμμετείχαν στην εκδήλωση οι καλλιτέχνες: Φωτεινή Βελεσιώτου, 12ος Πίθηκος και η Χορωδία Γυναικών “Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος” της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

*Με πληροφορίες από dimitrisantoniou.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα