Διεθνή

Μια συναυλία drive-in προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της πανδημίας στην Αυστραλία

Οι θεατές δεν επιτρεπόταν να βγουν από τα αυτοκίνητά τους αλλά μπορούσαν να ακούσουν τη μουσική από το ραδιόφωνο ή απλά να κατεβάσουν τα παράθυρα

Parallaxi
μια-συναυλία-drive-in-προσαρμοσμένη-στις-απα-597311
Parallaxi

H Κέισι Ντόνοβαν έδωσε μια δωρεάν συναυλία στο Σίδνεϊ, με τους θαυμαστές της να ακούν live μουσική για πρώτη φορά μετά από μήνες. Με μία διαφορά όμως, έπρεπε να παραμείνουν στα αυτοκίνητά τους.

Οι συναυλίες drive-in, σε υπαίθριους χώρους όπου τις παρακολουθεί κανείς μέσα από το αυτοκίνητό του, εμφανίζονται ως τάση που επιτρέπει στους καλλιτέχνες να επικοινωνούν με το κοινό τους διατηρώντας παράλληλα τις απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις λόγω του κορωνοϊού.

Η Ντόνοβαν, που έγινε διάσημη, όταν κέρδισε το αυστραλιανό Idol πριν από 10 και πλέον χρόνια, έδωσε συναυλία σε έναν υπαίθριο χώρο στάθμευσης με περίπου 40 αυτοκίνητα.

«Μου έλειπε τόσο πολύ η ζωντανή μουσική που θα πάω και θα τη δω σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων, μέσα στο δικό μου αυτοκίνητο, ώστε να μπορώ να ακούσω live μουσική μπροστά μου. Είναι καλό», δήλωσε ο Μικ Ραντόκοτβιτς που πήγε να παρακολουθήσει τη συναυλία.

Προκειμένου να διασφαλιστούν οι απαραίτητες αποστάσεις, οι θεατές δεν επιτρεπόταν να βγουν από τα αυτοκίνητά τους, αλλά μπορούσαν να ακούσουν τη μουσική και από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου τους ή απλά να κατεβάσουν τα παράθυρα των αυτοκινήτων τους παρά τη βροχή. Και αντί χειροκροτημάτων και επευφημιών, οι θεατές απλά πατούσαν τις κόρνες των αυτοκινήτων τους.

Η Drive-in Entertainment Australia σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αρκετές ακόμα συναυλίες σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης οχημάτων τους επόμενους μήνες, με μεγαλύτερο αριθμό θεατών καθώς χαλαρώνουν περαιτέρω οι περιορισμοί για την COVID-19.

Μουσικοί σε όλο τον κόσμο αναγκάστηκαν να αναπροσαρμόσουν την επικοινωνία με το κοινό τους, καθώς έκλεισαν οι συναυλιακοί χώροι, με πολλούς καλλιτέχνες να ερμηνεύουν τα τραγούδια τους διαδικτυακά από το σπίτι τους.

Οι συναυλιακοί χώροι είναι από τους τελευταίους που αναμένεται να επαναλειτουργήσουν, λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν σε ό,τι αφορά την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα