Ελλάδα

Η Microsoft ανακοινώνει επένδυση 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στην Ελλάδα

Μεγάλη άμεση επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, της οποίας η προστιθέμενη αξία αναμένεται να αγγίξει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Parallaxi
η-microsoft-ανακοινώνει-επένδυση-1-δισεκατομμ-588341
Parallaxi

Μεγάλη άμεση επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, της οποίας η προστιθέμενη αξία αναμένεται να αγγίξει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, θα ανακοινώσουν αύριο Δευτέρα από το Μουσείο της Ακρόπολης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Brad Smith.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής αφορά στην εγκατάσταση στην Ελλάδα ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services.

Η τελική απόφαση της Microsoft, με την οποία επέλεξε την Ελλάδα έναντι άλλων χωρών, ελήφθη πριν δύο εβδομάδες σε συνέχεια συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα με το γραφείο του πρωθυπουργού, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι νέες δραστηριότητες της Microsoft θα έχουν έδρα την Αττική και οι επιμέρους λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αύριο καθώς όσοι έχουν ασχοληθεί με το πρότζεκτ ή γνωρίζουν λεπτομέρειες, έχουν υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας.

Πηγές του Μαξίμου εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως η υλοποίηση της επένδυσης θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα για τη χώρα «ως κομβικό προορισμό άμεσων ξένων επενδύσεων».

Φέτος, η Microsoft είχε τρέξει και το «project Olympia», για υπηρεσίες επαυξημένης πραγματικότητας στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμίας.

Με πληροφορίες από «Καθημερινή»

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα