Ελλάδα

Mίκης Θεοδωράκης: Aσφαλιστικά μέτρα για τον ενταφιασμό του

Η ανάρτηση του γιου του νωρίτερα μέσα στη μέρα.

Parallaxi
mίκης-θεοδωράκης-aσφαλιστικά-μέτρα-για-810438
Parallaxi

mikis

Ασφαλιστικά μέτρα για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη συζητούνται για αύριο, Δευτέρα, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ενόσω ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ο ακριβής τόπος ταφής του.

Νωρίτερα ο γιος του μεγάλου συνθέτη, Γιώργος Θεοδωράκης, ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να παραστεί στη διαδικασία.

«Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ. Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά», αναφέρει στην πρόσφατη ανάρτησή του.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε αναθέσει σε πρόσωπα της εμπιστοσύνης του όλα τα διαδικαστικά σχετικά με την κηδεία και την ταφή του. Μάλιστα, είχε προβλέψει μέχρι και το γραφείο τελετών που θα αναλάμβανε την κηδεία του.

Έτσι, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος. Μετά την προσωρινή διαταγή ακολουθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, η συζήτηση των οποίων ορίστηκε για τη Δευτέρα λόγω της κατεπείγουσας κατάστασης.

Μίκης Θεοδωράκης: Λουλούδια και σημειώματα στο πατρικό του- Μαίνεται η κόντρα στην οικογένεια

Πηγή: iefimerida

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα