Ελλάδα

Μητσοτάκης: Δώσαμε δουλειές στον κόσμο, στηρίξαμε τους πιο ευάλωτους

«Ακούω τις ίδιες σαχλαμάρες από την αντιπολίτευση. Θα πίστευα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κοπιάρει τον Αλέξη Τσίπρα»

Parallaxi
μητσοτάκης-δώσαμε-δουλειές-στον-κόσμ-1013288
Parallaxi

«Εμείς στη ΝΔ δεν έχουμε αγαπημένους και κομμένους από τα κανάλια. Εμπιστευόμαστε όλα τα στελέχη μας», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (29/5), ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφερόμενος στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι τον γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη την επόμενη ημέρα.

«Προφανώς σε μία τετραετία όταν εκατοντάδες στελέχη σε κυβερνητικές θέσεις ασκούν εξουσία θα υπάρχουν και φαινόμενα αλαζονείας και λάθη, αλλά διορθώνονται. Επιμείναμε σε διαφορετικό υπόδειγμα πολιτικής. Πιστεύω και το επιτελικό κράτος λειτούργησε σε αυτή την κατεύθυνση, γιατί έθετε στόχους και απαιτούσε λογοδοσία», συνέχισε, στη συνέντευξή του στο Mega.

Όπως είπε, οι πολίτες έδωσαν στη ΝΔ ισχυρή εντολή διακυβέρνησης και τους ζητά να επιβραβεύσουν αυτό που έκαναν. «Η ισχυρή κυβέρνηση της επόμενης ημέρας είναι προϋπόθεση για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Ενδεχομένως ο πήχης της αυτοδυναμίας στην ενισχυμένη αναλογική να ανέβει. Ζητώ μια ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση», σημείωσε για να προσθέσει πως «κανείς δεν θα ήθελε μια οριακή κυβέρνηση.

«Η κάλπη είναι και πάλι άδεια. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να μεταβάλει την επιλογή του μέσα σε τέσσερις εβδομάδες. Μία σταθερή κυβέρνηση είναι προϋπόθεση για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές» και υπογράμμισε πως δεν ήταν ποτέ πρόθεσή του να προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές μόνος του: «Υπάρχει ένα συνταγματικά καθορισμένο όριο, των 180 βουλευτών, για τη συνταγματική αναθεώρηση. Θεωρώ ότι πρακτικά είναι ανέφικτος στόχος και δεν θα ήταν ποτέ πρόθεσή μου να προχωρήσω σε συνταγματικές αλλαγές μόνος μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μόνο που ζητώ είναι οι πολίτες να επαναβεβαιώσουν ό,τι έκαναν στις 21 Μαΐου. Οι πολίτες μας ψηφίζουν όχι για όσα κάναμε αλλά για όσα θα κάνουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή τους, τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος. Προφανώς, όμως, η ισχυρή κυβέρνηση αποτελεί προϋπόθεση για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Ζητώ μια ισχυρή εντολή για σταθερή διακυβέρνηση. Κανείς δεν θα ήθελε σήμερα μια οριακή κυβέρνηση. Η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν μια σταθερή κυβέρνηση.

Σχετικά με το πρόγραμμα της ΝΔ τόνισε πως εστιάζει στην αναβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων και στα θέματα που απασχολούν τους νέους. Είπε ότι η ΝΔ ήταν μπροστά και στη νεολαία στις εκλογές. «Οι νέοι δεν είναι καύσιμη ύλη στη μυλόπετρα του λαϊκισμού. Κάποιοι τους έβλεπαν έτσι», επισήμανε.

«Ακούω τις ίδιες σαχλαμάρες» από την αντιπολίτευση

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν κατάλαβαν τίποτα από αυτά που έγιναν την προηγούμενη Κυριακή», είπε σε άλλο σημείο μιλώντας για τις εκλογές και, ζητώντας συγγνώμη για την ένταση, είπε πως «εξακολουθούν και παρουσιάζουν την εικόνα μιας κατεστραμμένης Ελλάδας και μιας ΝΔ που υπάρχει στο φαντασιακό τους (…). Ακούω τις ίδιες σαχλαμάρες, όπως ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το νερό, την ενέργεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό που βλέπω από το ΠΑΣΟΚ είναι έναν λόγο που μοιάζει πολύ με του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πίστευα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κοπιάρει τον Αλέξη Τσίπρα, όπως η χθεσινή του ομιλία, η οποία ήταν βαθιά αντινεοδημοκρατική».

Βλέπω ένα ΠΑΣΟΚ που μοιάζει στον ΣΥΡΙΖΑ, αν άκουγα μόνο τον κ. Ανδρουλάκη θα έλεγα ότι σε ορισμένα σημεία κοπιάρει τον ΣΥΡΙΖΑ με ρηχό πολιτικό λόγο. Ο λόγος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο είναι ξύλινος αλλά δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό πίσω από τον λόγο του. Δεν έκοψα εγώ τις γέφυρες με τον κ. Ανδρουλάκη, αυτός είπε από την αρχή ότι δεν θέλει πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη. Και αντιστρέφω το ερώτημα του κ. Ανδρουλάκη: θέλουμε ή δεν θέλουμε σταθερότητα με μια ισχυρή κυβέρνηση στις 25 Ιουνίου; Και ο κ Ανδρουλάκης αυτό λέει, αφήστε μου τα πρωτεία για την αντιπολίτευση μόνο που στις εκλογές δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση αλλά για κυβέρνηση.

«Δεν έκοψα εγώ τις γέφυρες» με τον Ανδρουλάκη

«Δεν έκοψα εγώ τις γέφυρες» με τον Νίκο Ανδρουλάκη, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

«Δεν με αφορά το τι θα γίνει στον χώρο της αντιπολίτευσης (…). Εμένα με ενδιαφέρει να εξηγήσω στους πολίτες τι θέλουμε να κάνουμε την επόμενη ημέρα, γιατί δεν ακούστηκε το πρόγραμμά μας μέσα στον ορυμαγδό της τοξικότητας», είπε έπειτα.

Σε ερώτηση ποιον αρχηγό προτιμά ως αξιωματική αντιπολίτευση, είπε πως «έχουν δίκιο αναλυτές που επισημαίνουν ότι μια ώριμη δημοκρατία χρειάζεται μια ώριμη αντιπολίτευση».

Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στις εκλογές, είπε: «Οι λαϊκές συνοικίες στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία με ποσοστά πρωτόγνωρα, διότι δώσαμε δουλειές στον κόσμο, στηρίξαμε τους πιο ευάλωτους και αποδείξαμε ότι η ΝΔ είναι η μόνη λαϊκή παράταξη της χώρας».

Αναφορικά με το αν υπάρχει κάτι που έχει γίνει στην 4ετία που πέρασε και δεν είναι ευχαριστημένος, έφερε ως παράδειγμα το ΕΣΥ λέγοντας πως «η πανδημία δεν μας επέτρεψε μεγάλες αλλαγές».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα