Ελλάδα

Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Είναι σαν τις γαλοπούλες που δεν βιάζονται για τα Χριστούγεννα…

Αυτοδυναμία με ορίζοντα δωδεκαετίας για την κυβέρνηση της ΝΔ, επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Φίλιππος Δεργιαδές
μητσοτάκης-για-συριζα-είναι-σαν-τις-γα-814256
Φίλιππος Δεργιαδές

 

Αυτοδυναμία με ορίζοντα δωδεκαετίας για την κυβέρνηση της ΝΔ, επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που διαβλέπει ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές, καθώς προς το παρόν αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με κάποιο άλλο κόμμα.

«Θα διεκδικήσουμε την αυτονομία και στην πρώτη κάλπη. Αν δεν την πετύχουμε η χώρα θα οδηγηθεί και σε δεύτερες εκλογές. Τα διλήμματα είναι πολύ ξεκάθαρα. Είναι νωρίς να μιλάμε γι αυτά», απάντησε ο πρωθυπουργός σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΔΕΘ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω της σημερινής συνέντευξης του προσπάθησε να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο και να αποσύρει από τον πολιτικό διάλογο το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, προκειμένου να δώσει την εικόνα μίας κυβέρνησης που ξέρει τι θέλει και επιδιώκει, και οργανώνει τη στρατηγική και τις προτάσεις της με ορίζοντα δωδεκαετίας.

Δεν έχουν θέσεις και προτάσεις

Μάλιστα προσπάθησε να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Α. Τσίπρα, εικόνα σύγχυσης και θολής στρατηγικής. Όπως είπε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αποσαφηνίσει την πολιτική του στρατηγική και δε βγαίνει νόημα από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν ξέρουν τι θέλουν, μία ζητάνε εκλογές που δεν ζητάνε. Ο Τσίπρας δεν ξέρει τι θέλει, θυμίζουν τις γαλοπούλες που δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα. Δεν έχουν θέσεις κάνουν μόνο αφορισμούς. Εμείς θα εξαντλήσουμε την θητεία, εγώ δεν επιλέγω τους πολιτικούς τακτικισμούς» είπε και τόνισε πως «δεν υπήρξε σκέψη πρόωρων εκλογών, ποτέ, έχουμε μία ισχυρή αυτοδυναμία, είμαι αισιόδοξος και στο τέλος θα συγκριθούμε με το έργο που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση».

“Ο κύριος Τσίπρας έχει επιλέξει τον δρόμο των επιθέσεων στο πρόσωπό μου”

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε δε πως η επιλογή της ΝΔ είναι μονόδρομος για τον ελληνικό λαό σχολιάζοντας πως «δεν έχω καταλάβει ποια είναι η άλλη επιλογή. Ο κύριος Τσίπρας με τον κύριο Βαρουφάκη. Δεν νομίζω ότι ο ελληνικός λαός θα ήθελα να ξαναζήσει κάτι τέτοιο». Επίσης επιτέθηκε και προσωπικά στον Α. Τσίπρα λέγοντας πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρύβεται πίσω από τις επιθέσει που γίνονται δια των social media και των ΜΜΕ στον ίδιο προσωπικά και στην οικογένεια του. «Στην ομιλία μου απέφυγα να αναφερθώ στον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κύριος Τσίπρας έχει επιλέξει τον δρόμο των επιθέσεων στο πρόσωπό μου και στην οικογένειά μου. Όσο θα χρησιμοποιεί αυτή τη γλώσσα δεν νομίζω ότι θα μπορεί να συνομιλήσει μαζί μου» είπε και τόνισε πως με «τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει πολιτικό και αξιακό χάσμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κοινωνία παραμένει διχασμένη».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα