Top

Μητσοτάκης: Μπόνους 900 ευρώ στους υγειονομικούς

Καθώς και έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους

Parallaxi
μητσοτάκης-μπόνους-900-ευρώ-στους-υγειο-832357
Parallaxi
εικόνα: SOOC

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής την καταβολή μέσου μπόνους σε υγειονομικούς 900 ευρώ, έκτακτου βοηθήματος 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και του ίδιου ποσού σε άτομα με αναπηρία.

Όπως το 2020 τόνισε ο πρωθυπουργός, 100.000 ενεργοί υγειονομικοί θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισθού (μέσο ποσό 900 ευρώ το Δεκέμβριο). Όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα λάβουν 250 ευρώ προσαυξημένο κατά 50 για κάθε μέλος της οικογένειας. Το ίδιο επίδομα θα δοθεί και σε 173.000 συμπολίτες με αναπηρία.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ελλάδα δήλωσε ότι η χώρα μας έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη σε ότι αφορά τον πληθωρισμό τον μήνα Οκτώβριο. Η ΕΕ είναι στο 4,1% και η Ελλάδα στο 2,8%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως η Ελλάδα έχει πρωτογενές έλλειμμα 7% του ΑΕΠ. “Οι κινήσεις μας οφείλουν από εδώ και στο εξής να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές αλλά και εξαιρετικά μετρημένες. Να μην χτίζουν πρόχειρα το σήμερα ναρκοθετώντας το μέλλον” προειδοποίησε.

Στην πατρίδα μας, τόνισε ο πρωθυπουργός, η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι η Ελλάδα έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη ως προς τον πληθωρισμό με το μήνα Οκτώβριο ο ευρωπαϊκός μ.ο να είναι τουλάχιστον 4,1%, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο 2,8% και χώρες όπως η Ισπανία 5,4% και η Ρουμανία 6,5%.

Παράλληλα, το καλάθι βασικών προϊόντων παραμένει -αναλογικά- φθηνότερο σε σχέση με άλλες χώρες. Αν δει κανείς το καλάθι στα τρόφιμα η αύξηση σε μηνιαία βάση είναι 0,1% σε Ιταλία και στη Γάλλια 0,7% και στην Ισπανία 1,3% και στην οικονομία εκτός από τις πώλησης οπλών στην Τουρκία δε μας τα λένε πολύ καλά οι νεόκοποι φίλοι σας σοσιαλιστές με τους Podemos ως προς την αντιμετώπιση της ακρίβειας» σχολίασε δηκτικά απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε ακόμα για αύξηση μέσου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών κατά 7,4% μέσα σε 2 χρόνια ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη η αύξηση ήταν μόλις 3,5%.

Παράλληλα, σημείωσε ο πρόεδρος της κυβέρνησης, η Ελλάδα εμφανίζει την 3η μεγαλύτερη ανάπτυξη της Ευρώπης για τα επόμενα 2 χρόνια σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κομισιόν. 7,1% για το 2021 και 5,2% για το 2022, ήτοι αθροιστική ανάπτυξη 12,3% για 2021 και 2022.

Με πληροφορίες από skai.gr

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα