Διεθνή

Μητσοτάκης: Στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής θα συζητηθούν οι τουρκικές προκλήσεις

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός όπου θα συζητηθεί το θέμα με την προκλητικότητα των Τούρκων.

Parallaxi
μητσοτάκης-στην-ημερήσια-διάταξη-της-628373
Parallaxi

Μητσοτάκης Σύνοδος

Φτάνοντας στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως την δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ θα συζητηθούν οι προκλήσεις της Τουρκίας.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ να μπει το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας στην ημερήσια διάταξη και αυτό έγινε δεκτό και θα συζητηθεί αύριο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας με την έκδοση της παράνομης NAVTEX για έρευνες νοτίως του Καστελορίζου και σε ελληνική υφαλοκρηπίδα που τορπιλίζει τον διάλογο έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΕΛΚ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, την απόλυτη στήριξή τους στην Ελλάδα έναντι των νέων προκλήσεων της Τουρκίας εξέφρασαν από την πλευρά τους οι αρχηγοί κυβερνήσεων και των κομμάτων που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στη Σύνοδο του ΕΛΚ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΛΚ Ντόναλντ Τουσκ δηλώνοντας την πλήρη στήριξή του στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι αντιλαμβάνεται την τουρκική προκλητικότητα και τόνισε ότι πρέπει να μπουν όρια σε αυτήν.

Πηγή: vradini.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα