Διεθνή

Η Μόσχα δηλώνει πρόθυμη να διαπραγματευθεί με το Κίεβο όρους παράδοσης της χώρας

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κινούνται για να «αποκεφαλίσουν» την ουκρανική κυβέρνηση στο Κίεβο

Parallaxi
η-μόσχα-δηλώνει-πρόθυμη-να-διαπραγματ-887520
Parallaxi

Η Μόσχα δήλωσε την «προθυμία» της να διαπραγματευθεί με το Κίεβο τους όρους παράδοσης της χώρας, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο Πέσκοφ.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις με την ηγεσία της Ουκρανίας σχετικά με το ουδέτερο καθεστώς της και τη δέσμευσή της να μην φιλοξενήσει όπλα στο έδαφός της, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.
“Ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε το όραμά του σχετικά με το τι θα περιμέναμε από την Ουκρανία προκειμένου να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα «κόκκινης γραμμής». Είναι το ουδέτερο καθεστώς και η άρνησή της να φιλοξενήσει όπλα”, είπε ο Πεσκόφ.
“Και το ερώτημα εδώ είναι εάν η ηγεσία της Ουκρανίας είναι έτοιμη για αυτό”, είπε.
Όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία είναι έτοιμη τώρα να συζητήσει αυτό το θέμα με την Ουκρανία, ο Πεσκόφ είπε: “Εάν η ηγεσία της Ουκρανίας είναι έτοιμη, να μιλήσει γι’ αυτό”.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται για να αποκεφαλίσουν την ουκρανική κυβέρνηση»

Εντωμεταξύ για ζοφερή εικόνα στον πόλεμο της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή κάνουν λόγο αμερικανοί αξιωματούχοι, τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται μια ανάσα έξω από το Κίεβο.

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κινούνται για να «αποκεφαλίσουν» την ουκρανική κυβέρνηση στο Κίεβο.

Ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας είπε ότι τρεις γραμμές ρωσικών στρατευμάτων και στρατιωτικών δυνάμεων κινούνταν γρήγορα προς τις ουκρανικές πόλεις, με δύο από αυτές να κατευθύνονται προς το Κίεβο, την πρωτεύουσα, και την κυβέρνηση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι δυνάμεις κατευθύνονται προς το Κίεβο από τη Λευκορωσία (στο βορρά) και την Κριμαία (στο νότο), χρησιμοποιώντας πυραύλους και πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς, είπε ο αξιωματούχος.

Πηγή: iefimerida | in.gr | news247

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα