Μουντιάλ-Μάρμαρα Παρθενώνα: Άλλα λέμε μέσα, άλλα γίνονται έξω
Ο Πρωθυπουργός φυσικά δεν γνώριζε τίποτα και εδώ...
Μια από τις κυρίαρχες αθλητικές ειδήσεις σε ξένα ΜΜΕ που αναπαράχθηκε αυτούσια και την Ελλάδα, βεβαιώνει τις τελευταίες μέρες αυτό που ακούμε καιρό τώρα: “Ελλάδα, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτος έθεσαν συνυποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030»
Ο σάλος που προκλήθηκε ήδη στο εσωτερικό και την Ευρώπη από τη ”συνεργασία” που έχει τα γνωστά προβλήματα δημοκρατικών ελευθεριών, την ώρα που είναι σε εξέλιξη το σκάνδαλο του Κατάρ, ανάγκασε κυβερνητικούς παράγοντες να προβούν σε δηλώσεις ασάφειας:
“Η ελληνική πλευρά πάντως, επιμένει ότι δεν υπάρχει κατάθεση υποψηφιότητας από πλευράς Ελλάδας. Απ’ την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού αναφέρεται ότι «δεν υπάρχει επίσημη (ή ανεπίσημη, ή οποιαδήποτε άλλης μορφής) κατάθεση στη FIFA συνυποψηφιότητα της χώρας μας -μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο- για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030”.
Ο κ. Αυγενάκης επίσης δήλωσε: «μεταξύ των δύο χωρών και της Αιγύπτου διεξάγονται μεν επαφές, αλλά ακόμη βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης δυνατοτήτων για κατάθεση υποψηφιότητας».
Ο πρωθυπουργός προφανώς δεν γνωρίζει τίποτε.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες που συμβαίνει κάτι παρόμοιο.
Στις αρχές του χρόνου μπαράζ δημοσιευμάτων και δηλώσεων στην Ελλάδα κόντεψαν να μας πείσουν ότι είναι θέμα μηνών να καμαρώσουμε τα γλυπτά του Παρθενώνα στον τόπο τους: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι κοντά στην επιστροφή τους στην Ελλάδα, καθώς οι ελληνικές αρχές και το Βρετανικό Μουσείο δείχνουν να είναι κοντά στο να τα βρουν…
Ακόμα και η υπουργός του Πολιτισμού άνοιγε το ψεύτικο παράθυρο της ελπίδας καθώς πλησιάζαμε στην προεκλογική περίοδο.
Μέχρι που βγήκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Βρετανίας να βάλει τέλος στην σκοπούμενη παραφιλολογία που βασίστηκε σε επιστημονική προεκλογική φαντασία.
”Ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει ο νόμος που απαγορεύει στο Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα μόνιμα στην Ελλάδα.
Ο Ρίσι Σούνακ αναφερόμενος στα Γλυπτά του Παρθενώνα δήλωσε πως δεν υπάρχουν σχέδια να τροποποιηθεί η νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία το Βρετανικό μουσείο μπορεί να διαθέτει αντικείμενα των συλλογών του μόνο σε περιορισμένες περιπτώσεις.”
Ο Πρωθυπουργός φυσικά δεν γνώριζε τίποτα και εδώ…