Ελλάδα

Μπακογιάννης για «Μπάλλο»: Ποιος είναι υπεύθυνος για τα φρεάτια στην Αθήνα

Ανέφερε πως ο δήμος έχει ζητήσει την αρμοδιότητα από την περιφέρεια για την κατασκευή αγωγών εδώ και 1,5 χρόνο.

Parallaxi
μπακογιάννης-για-μπάλλο-ποιος-είνα-832341
Parallaxi
εικόνα: SOOC

Για την κακοκαιρία που έπληξε την Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες μίλησε σήμερα Δευτέρα  στον ΑΝΤ1, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σημειώνοντας πως σε ορισμένες περιοχές έπεσε το 1/3 της βροχής που πέφτει όλον τον χρόνο και τόνισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στον Κολωνό, επειδή εκεί υπάρχει ένα «τυφλό φρεάτιο το οποίο δεν έχει σύστημα για τα όμβρια. Δεν υπάρχουν αγωγοί».

Η συζήτηση πέρασε στα φρεάτια στην Αθήνα και στον καθαρισμό τους, με τον Κώστα Μπακογιάννη να αρνείται, όπως είπε, να παίξει το παιχνίδι με το «μπαλάκι» των ευθυνών, με την Περιφέρεια και τους αρμόδιους φορείς. Ανέφερε πως ο δήμος έχει ζητήσει την αρμοδιότητα από την περιφέρεια για την κατασκευή αγωγών εδώ και 1,5 χρόνο.

Ο κρατικός μηχανισμός ήταν εκεί, υπήρξαν μικροζημιές όχι κάτι φοβερό, απεγκλωβισμοί έγιναν στη Βόρεια Εύβοια τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Μάκης Βορίδης για το κύμα κακοκαιρίας Μπάλλος. 

«Υπάρχει όχι επικάλυψη αρμοδιοτήτων, αλλά πολυπλοκότητα στο νομικό πλαίσιο. Η κεντρική κυβέρνηση δεν έχει αρμοδιότητα να καθορίζουν φρεάτια, εξαρτάται από το δρόμο η αρμοδιότητα» διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο να το κάνουμε πιο λειτουργικό, αυτή η άσκηση είναι σύνθετη, υπάρχει δουλειά η οποία πρέπει να γίνει» σημείωσε.

Όσον αφορά την αυξημένη κυκλοφορία εξήγησε πως είναι λογική γιατί έχουμε επιστρέψει σε δραστηριότητες, έχει τελειώσει η τηλεργασία επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Εκτίμησε ότι ο δακτύλιος θα βελτιώσει αρκετά τις συνθήκες.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα