Ελλάδα

Μπαλάσκας για απειλές αστυνομικών: Δεν φωνάζουν τέτοια συνθήματα οι συνάδελφοι

Με ποιο τρόπο σχολίασε τα επίμαχα βίντεο που κυκλοφορούν.

Parallaxi
μπαλάσκας-για-απειλές-αστυνομικών-δε-733327
Parallaxi
Στιγμιότυπο Βίντεο

«Λέγαμε ότι κάποιοι για να μεγαλώσουν την ένταση θέλανε νεκρό αστυνομικό. Χθες επιβεβαιωθήκαμε». Έτσι σχολίασε στο OPEN όσα έγιναν χθες στη Νέα Σμύρνη μετά την επίθεση στον αστυνομικό ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας.

Παράλληλα, ζήτησε να πρυτανεύσει η λογική ζητώντας από τους συναδέλφους του να παραμείνουν ήρεμοι.

«Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική, να πέσουν τα αίματα. Στους συναδέλφους μου θέλω να πω “να είμαστε ήρεμοι”. Ο υπαίτιος που τον έριξε κάτω από το μηχανάκι θα βρεθεί και θα πληρώσει. Πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι».

Μάλιστα δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ότι αστυνομικοί φώναζαν «τελειώσανε» και «Πάμε να τους σκοτώσουμε».

Χαρακτηριστικά είπε: «Από εσάς το ακούω αυτό. Δεν το έχω ακούσει από πουθενά αλλού ότι συνάδελφοι μου φώναζαν τέτοια συνθήματα. Οι αστυνομικοί δεν φωνάζουμε συνθήματα. Κάνουμε σιωπηρά τη δουλειά μας, εκτελούμε τις διαταγές που μας δίνουν, μεταβαίνουμε στα σημεία που πρέπει».

Όπως είπε οι Αρχές είναι κοντά στην αναγνώριση του δράστη. «Ηδη η υπηρεσία είναι στο στάδιο που επεξεργάζεται το βίντεο για να προχωρήσει στις αναγνωρίσεις, για να πάει το θέμα στην δικαιοσύνη» σημείωσε.

«Υπήρχε ένα ειρηνικό κομμάτι στην διαδήλωση. Ενα κομμάτι όμως δεν ήταν ειρηνικό. Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι μόνο αυτός που κάνει την αρπαγή του συναδέλφου, αλλά και οι άλλοι που συνωστίζονται για το ποιος θα περάσει πρώτος να τον κλωτσήσει. Πρέπει να σας πω ότι στο σημείο βρήκαμε πέτρες, σιδερολοστούς και ξύλα με αίμα πάνω τους και τρίχες από το κεφάλι του συναδέλφου. Ηταν δολοφονική επίθεση. Πριν του το κάνουν αυτό, του αφαίρεσαν το κράνος για να τον χτυπήσουν στο κεφάλι» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα