Top

Η Μπεκατώρου κατονόμασε τον παράγοντα που την κακοποίησε σεξουαλικά

H πρώην Ολυμπιονίκης «έδειξε» το ποιος ευθύνεται για τη σεξουαλική παρενόχληση στα 21 της χρόνια.

Parallaxi
η-μπεκατώρου-κατονόμασε-τον-παράγοντ-710712
Parallaxi
Εικόνα: Status FM/ Twitter

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις στην σοκαριστική υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Η Σοφία Μπεκατώρου προχώρησε σε επισημοποίηση της καταγγελίας κατονομάζοντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, Αριστείδη Αδαμόπουλο ως υπεύθυνο για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτήν την θλιβερή ιστορία, σύμφωνα με τη Σοφία Μπεκατώρου, είναι ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος (όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας) ο οποίος παράλληλα είναι και ο εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο Αδαμόπουλος βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας κι από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου. Μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες που τον ήθελαν να είναι υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας, ωστόσο άνθρωποι του χώρου έλεγαν ότι τελικά είχε αποδεχθεί να στηρίξει την υποψηφιότητα της Νίκης Αναστασίου με τον ίδιο να συνεχίζει ως γραμματέας. Ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις μάλλον θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να συνεχίσει να βρίσκεται στα πράγματα.

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας Αριστείδης Αδαμόπουλος, ο οποίος καταγγέλθηκε επώνυμα από την Σοφία Μπεκατώρου ως ο βιαστής της, είναι μέλος της ΝΔ σε οργάνωση της Ανατολικής Αττικής.  Η κομματική του ιδιότητα αναστέλλεται με απόφαση του κόμματος, μέχρι την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ανεστάλη η κομματική ιδιότητα του κ. Αδαμόπουλου

Η ΝΔ, με ανακοίνωσή της, αναστέλλει την κομματική ιδιότητα του μέλους της ΔΗΜΤΟ Ραφήνας Αριστείδη Αδαμόπουλου, που καταγγέλλεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.

“Από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Στεργίου αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Αδαμόπουλου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

Η πρώτη αντίδραση του ίδιου

Ο νυν αντιπρόεδρος της Ελληνική Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος, Αριστείδης Αδαμόπουλος μίλησε στο sports3.gr λίγη ώρα αφότου του έγινε γνωστό πως η Ολυμπιονίκης τον έχει κατονομάσε. «Ναι, πριν από λίγο έμαθα κι εγώ για το δημοσίευμα», ανέφερε προσθέτοντας: «Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Θα μιλήσω πρώτα με το δικηγόρο μου» Οι σοβαρότατες καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου εξετάζονται πλέον από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η απάντηση στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας

Την ίδια στιγμή η Σοφία Μπεκατώρου απάντησε στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας που χαρακτήρισε την καταγγελία της ως «δυσάρεστο περιστατικό» και την προέτρεψε να κατονομάσει το πρόσωπο.

Η Ολυμπιονίκης μίλησε στην εκπομπή Open Sports και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Απλά ήθελα να πω ότι η Ομοσπονδία με τον τρόπο που απάντησε, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους δε μίλησα. Θεωρώ απαράδεκτο ένας φορέας να απαντάει κατά αυτό τον τρόπο μετά από τόσο σοβαρή καταγγελία. Το άλλο που θα σας απαντήσω είναι για την αγάπη του κόσμου. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί τα μηνύματα που λαμβάνω είναι πάρα πολύ υποστηρικτικά και ενθαρρυντικά. Εύχομαι και ζητάω από όποια κοπέλα από τον χώρο μας έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο, να βγει να το δηλώσει και εγώ θα τη στηρίξω με κάθε τρόπο».

Πηγή:  OPEN/ Πρώτο θέμα

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα