Ελλάδα

Μπήκαν οι υπογραφές Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Εκσυχρονισμός 6 ερευνητικών κέντρων.

Parallaxi
μπήκαν-οι-υπογραφές-ελλάδας-και-ευρωπ-236487
Parallaxi

Υπεγράφησαν δύο συμφωνίες ύψους 119 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση έξι ερευνητικών κέντρων στην Ελλάδα. Επίσης εγκαινιάστηκε ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, INVEST EU, που σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, που παρέστη στην εκδήλωση, έχει ως στόχο να κινητοποιήσει επενδύσεις πάνω από 370 δισ. ευρώ έως το 2027.

Το πρόγραμμα INVEST EU

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ο κ. Τόμσεν σημείωσε ότι το INVEST EU είναι ένα ισχυρό εργαλείο ανάκαμψης για την Ευρώπη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απάντηση στην κρίση και επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της ΕΤΕπ στην ελληνική οικονομία.

Όσον αφορά στην υπογραφή δύο δανειακών συμβάσεων ύψους 119 εκατ. ευρώ ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε πως θα δημιουργήσει 700 νέες θέσεις εργασίας και θα ανακόψει το brain drain ενώ θα ενδυναμώσει την έρευνα και την καινοτομία.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Χρήστος Δήμας είπε ότι στόχος αυτής της επένδυσης είναι να καταστεί η Ελλάδα κόμβος έρευνας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα