Διεθνή

Μπιλμπάο: Αναγκαστική προσγείωση για Airbus A321 με 200 επιβάτες

Δείτε τον απίστευτο λόγο

Parallaxi
μπιλμπάο-αναγκαστική-προσγείωση-για-air-910353
Parallaxi

Ένα αεροπλάνο της Jet2 από τα Κανάρια Νησιά προς το Μάντσεστερ παρέκκλινε της πορείας του προς την ηπειρωτική Ισπανία, προκειμένου οι επιβάτες να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα.

Η πτήση LS782 από το Λας Πάλμας, αναχώρησε με μία ώρα καθυστέρηση στις 5.03 μ.μ. για το ταξίδι των 1.878 μιλίων προς το Μάντσεστερ.

Το Airbus A321 πέταξε την κανονική του πορεία πάνω από τον Ατλαντικό, τη νότια Πορτογαλία και τη δυτική Ισπανία με τους 200 επιβάτες του, αλλά πριν φτάσει στη βόρεια ακτή, η πτήση έκανε μια απροσδόκητη στροφή ανατολικά για να κάνει δύο κύκλους πριν προσγειωθεί στο Μπιλμπάο.

Το Flight Emergency Twitter, έγραψε στο Twitter: «Η πτήση LS782 της Jet2 με προορισμό το Μάντσεστερ από τα Κανάρια μόλις εκτράπηκε προς το Μπιλμπάο λόγω του ότι οι τουαλέτες στο αεροσκάφος ήταν χαλασμένες και για να επιτραπεί στους επιβάτες να κατέβουν για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα».

Σύμφωνα με το Simple Flying, το Airbus A321 είναι εξοπλισμένο με τέσσερις τουαλέτες.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας φαίνεται έχει θεσπίσει κανονισμούς που απαιτούν λειτουργικές τουαλέτες μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες να αποφασίζουν αν θα πετάξουν αεροπλάνα με ελαττωματικές τουαλέτες.

Η αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου της Jet2

Η πτήση LS782 προσγειώθηκε στο ισπανικό αεροδρόμιο στις 19.11 και παρέμεινε εκεί για σχεδόν δύο ώρες.

Η Flight Emergency έγραψε στη συνέχεια στο Twitter: «Οι κύστες άδειασαν, το LS782 επιστρέφει στο δρόμο του».

Οι επιβάτες επέστρεψαν τελικά στο Μάντσεστερ δύο ώρες αργότερα. Όμως δεν μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση για την καθυστέρηση σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών.

Η εκτροπή θα κοστίσει στην Jet2 επιπλέον χιλιάδες λίρες σε έξοδα καυσίμων και τέλη εξυπηρέτησης αεροδρομίου.

Εκπρόσωπος της Jet2 δήλωσε: «Η πτήση LS782 από τα Γκραν Κανάρια προς το Μάντσεστερ εκτράπηκε χθες προς το Μπιλμπάο για να αδειάσει η δεξαμενή της τουαλέτας.

Οι πελάτες παρέμειναν στο αεροσκάφος, προτού η πτήση απογειωθεί και πάλι με προορισμό το Μάντσεστερ. Ως βραβευμένη αεροπορική εταιρεία, η άνεση και η ευημερία των πελατών μας είναι υψίστης σημασίας για εμάς, ωστόσο ζητούμε συγγνώμη προκλήθηκε οποιαδήποτε αναστάτωση».

πηγή: ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα