Top

Μπλόκα και αυστηρά μέτρα για τις μετακινήσεις

Αυστηρά μέτρα μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα.

Parallaxi
μπλόκα-και-αυστηρά-μέτρα-για-τις-μετακ-492768
Parallaxi
Εικόνα αρχείου

Σε ισχύ τέθηκαν από τις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων λόγω πανδημίας.

Με βάση τα μέτρα, ισχύει ο διπλασιασμός προστίμου και η αφαίρεση πινακίδων, ενώ ιδιαιτέρως αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι για την μετακίνηση με κωδικό Β4.

Μάλιστα, η κατάχρηση του κωδικού Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Ειδικότερα, από το Μεγάλο Σάββατο στις 9 το βράδυ και έως την Δευτέρα του Πάσχα στις 12 τα μεσάνυχτα, δηλαδή Δευτέρα προς Τρίτη, επεκτείνεται το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

1.000 ευρώ ακόμη θα πληρώνει κάθε άτομο για δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, κάτι που ισχύει και για τις συναθροίσεις για το ψήσιμο του αρνιού.

Σε ακραίες περιπτώσεις θα επιβάλλεται το αυτόφωρο.

Παράλληλα, αστυνομικοί θα περιπολούν στις αγορές για αποφυγή συνωστισμού, αλλά και άλλα αδικήματα.

Ειδικά για την αποχώρηση από την επαρχία ισχύουν τα εξής: Mπλόκα σε όλους τους δρόμους που οδηγούν εκτός αστικού ιστού, περιπολίες σε σταθμούς λεωφορείων, τρένων και αεροδρόμια, χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αυστηρή επιτήρηση των ναών.

Ειδικά σήμερα προβλέπεται η επιτήρηση πάρκων και άλλων περιοχών, όπου καταφεύγουν οι κάτοικοι για βόλτες.

Υπενθυμίζεται ότι, drone και τα ελικόπτερα της Αστυνομίας,θα επιτηρούν και μέσα στις πόλεις.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα