Ελλάδα

Μπουτάρης για Νυμφαίο: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το έργο – 50.000 επισκέπτες για την αρκούδα

«Ο τουρισμός δεν είναι βιομηχανία είναι τρόπος ζωής»

Parallaxi
μπουτάρης-για-νυμφαίο-δεν-θα-επιτρέψο-715758
Parallaxi

Ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουν την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη θέση Αεροράχη στο Νυμφαίο, έστειλε ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με παρέμβασή του στο Περιφερειακό Συμβούλιου Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως είπε τα πάντα έγιναν εν κρυπτό, με άδειες που έβγαιναν Σάββατο απόγευμα, ενώ στάθηκε στην αλλαγή μορφής του δάσους μετά την κοπή πολλών δέντρων που σημειώθηκαν.

Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως το έργο είναι 600μ. μόλις από καταφύγιο της αρκούδας για το οποίο έρχονται στο Νυμφαίο, πάνω από 50.000 τουρίστες: «Ο τουρισμός δεν είναι βιομηχανία είναι τρόπος ζωής», τόνισε και επανέλαβε πως θα γίνει αγώνας ώστε να οριοθετήσει ζώνη αποτροπής ο ορεινός όγκος του Νυμφαίου.

Να μην υπάρξουν στρεβλώσεις με τις ΑΠΕ, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης, ξεκαθαρίζοντας πως το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου είναι κατά του αιολικού πάρκου στην Αεροράχη και επεσήμανε πως συντάσσεται με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Για καταστρατήγηση των διατάξεων και των αποφάσεων μίλησε η κα Διδασκάλου, εκ μέρους των απανταχού Νυμφαιωτιών, χαρακτηρίζοντας σημαντική την απόφαση της Περιφέρειας για παρουσία στο δικαστήριο, όπως και τη στάση του Δήμου Αμυνταίου.

Στην συνεδρίαση τοποθετήθηκαν και εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων, υπενθυμίζοντας πως με συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας εκτελούνται έργα LIFE για τη συνύπαρξη αρκούδας- ανθρώπου και με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών αυτό δεν συνάδει, γεγονός που έχει προκαλέσει και την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα