Επικαιρότητα

Μπουγάτσα και τρίγωνα Πανοράματος στα 10 καλύτερα αρτοσκευάσματα του κόσμου

Η λίστα καταρτίστηκε χρησιμοποιώντας κριτικές και συστάσεις από επαγγελματίες της γαστρονομίας

Parallaxi
μπουγάτσα-και-τρίγωνα-πανοράματος-στ-428861
Parallaxi

Δύο γλυκά, σήματα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης, μπήκαν στη λίστα με τα 10 καλύτερα αρτοσκευάσματα του κόσμου, σύμφωνα με το TasteAtlas.

Ο λόγος φυσικά για τη μπουγάτσα και τα τρίγωνα Πανοράματος που καταλαμβάνουν τις θέσεις 10 και 7 αντίστοιχα.

Η επίσημα ιστοσελίδα αναφέρει για το καθένα:

Μπουγάτσα

Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή, χωριάτικη ελληνική πίτα που αποτελείται από ένα φύλλο ζαχαροπλαστικής με γέμιση από κιμά, τυρί ή σιμιγδαλένια κρέμα. Το όνομα του πιάτου είναι παράγωγο της οθωμανικής λέξης πογάτσα , που δηλώνει μια πίτα γεμάτη με τυρί.

Η μπουγάτσα έχει καταγωγή από τη βυζαντινή περίοδο, όταν η Κωνσταντινούπολη ήταν ελληνική, και ξεκίνησε ως ζύμη που γεμιζόταν με πολλές γλυκές και αλμυρές γεμίσεις. Με την πάροδο του χρόνου, η μπουγάτσα εξελίχθηκε ώστε να ενσωματώνει ένα αραιό ρολό, χειροποίητο φύλλο ζαχαροπλαστικής. Καθώς πολλοί Τούρκοι μετανάστες εγκαταστάθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, η μπουγάτσα έγινε σπεσιαλιτέ των Σερρών και της Θεσσαλονίκης.

Τρίγωνα Πανοράματος

Ο Τρίγωνα πανοράματος είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό αρτοσκεύασμα με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Αυτά τα τραγανά και βουτυρώδη τριγωνικά (σε σχήμα κώνου) αρτοσκευάσματα φύλλου συνήθως εμποτίζονται σε σιρόπι και γεμίζονται με κρέμα. Η κρέμα φτιάχνεται συνήθως με συνδυασμό κρόκων αυγών, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, βανίλια και κρέμα γάλακτος.

Τα τρίγωνα φύλλου ψήνονται μέχρι να ροδίσουν, βουτηγμένα σε κρύο σιρόπι που αποτελείται από ζάχαρη και νερό και στη συνέχεια γεμίζονται με την παγωμένη κρέμα. Το Tρίγωνο γαρνίρεται συχνά με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης του Taste Atlas βρίσκεται η τάρτα Pastel de Bélem. Η δεύτερη θέση πηγαίνει στην πιο ευρέως σερβιρισμένη τάρτα, Pastel de nata.

Το Taste Atlas είναι ένα project με βάση την Κροατία που ιδρύθηκε από την δημοσιογράφο και επιχειρηματία Matija Babić.

Η λίστα καταρτίστηκε χρησιμοποιώντας κριτικές και συστάσεις από επαγγελματίες της γαστρονομίας και κριτικές κριτικών αντί για περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα