Ελλάδα

Μύκονος: Έτοιμοι να βγουν στους δρόμους επιχειρηματίες και εργαζόμενοι

Αναμένεται έντονη αντίδραση από την τοπική επιχειρηματική κοινότητα αλλά και την κοινωνία του νησιού

Parallaxi
μύκονος-έτοιμοι-να-βγουν-στους-δρόμου-475662
Parallaxi
Εικόνα Unsplash

Eκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιείται το απόγευμα του Σαββάτου στη Μύκονο, στην οποία συμμετέχει μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών, εργαζομένων, αλλά και κατοίκων του νησιού.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την απόφαση για… επαναφορά του lockdown στο νησί, το οποίο τις τελευταίες ημέρες έχει περικυκλώσει ο κοροναϊός. Μάλιστα, σύμφωνα με το cyclades24.gr, αναμένεται έντονη αντίδραση από την τοπική επιχειρηματική κοινότητα αλλά και την κοινωνία του νησιού.

Στη συνέλευση συμμετέχουν και τοπικοί παράγοντες του νησιού. Οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι καταστροφικό για την τοπική οικονομία του νησιού.

Από την πλευρά του, για «αιφνιδιαστική λήψη μέτρων», κάνει λόγο ο δήμαρχος της Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, μετά την απόφαση των αρχών να επιβάλουν περιοριστικά μέτρα στο νησί, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, αλλά και των ανεξέλεγκτων πάρτι που γίνονται στο νησί των ανέμων και συμβάλλουν στη διασπορά του νέου κοροναϊού.

Η επιβολή των μέτρων «έστω για 10 ημέρες», τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Κουκάς, «στην καρδιά της τουριστικής περιόδου για το νησί, που είναι ένας κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός, είναι μια άστοχη ενέργεια, η οποία, επί της ουσίας, δείχνει τιμωρητική διάθεση σε μια κοινωνία που, στο πλαίσιο του εφικτού, έκανε ό,τι έπρεπε για να προστατέψει τη δημόσια υγεία».

Ο δήμαρχος της Μυκόνου αναφέρει ότι η Πολιτεία «πρέπει να αναθεωρήσει την άδικη» – όπως την αποκαλεί – «αυτή απόφαση και να μην είναι οι Μυκονιάτες και οι επισκέπτες μας, οι μόνοι σε όλη την Ελλάδα, που δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν το βράδυ και, η Μύκονος, το μόνο νησί όπου δεν θα ακούγεται μουσική».

Και καταλήγει πως εάν δεν αναθεωρήσει η κυβέρνηση τα μέτρα για το νησί, το μόνο που θα πετύχει είναι «οι επισκέπτες να αποκτήσουν ένα κίνητρο για να πάνε σε άλλα νησιά, κάτι που σε καμμία περίπτωση δεν θα είναι αποτελεσματικό για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Πώς σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ το νέο lockdown στο νησί των Ανέμων

Την επιστροφή του… lockdown στη Μύκονο έφερε η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο νησί των Ανέμων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, από το Σάββατο 17 Ιουλίου τίθενται σε εφαρμογή νέα ειδικά μέτρα για το νησί των Ανέμων.

Όπως είναι λογικό, η συγκεκριμένη είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο συρρέουν κάθε καλοκαίρι στο νησί των Ανέμων και τα μεγαλύτερα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία φιλοξένησαν την είδηση στις διαδικτυακές σελίδες τους.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του Guardian, ο οποίος αναφέρει πως η Ελλάδα επανεξετάζει το πλήρες άνοιγμα του τουρισμού και επαναφέρει αυστηρά μέτρα για το νησί της Μυκόνου.

Την ίδια στιγμή το πρακτορείο Reuters σχολίασε μεταξύ άλλων πως «στο γνωστό ως νησί των πάρτι και των πλουσίων, που προσελκύει κάθε καλοκαίρι περισσότερο από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, ανάμεσά τους αστέρες του Hollywood, μοντέλα και παγκοσμίου φήμης αθλητές, εφαρμόζονται νέα μέτρα, όπως η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01:00 έως τις 06:00, για λόγους υγείας. Τα μέτρα αυτά θα διαρκέσουν έως τις 26 Ιουλίου».

Από την άλλη η ιταλική L’ Unione Sarda, σχολιάζει τα νέα ειδικά μέτρα που τίθενται από σήμερα σε εφαρμογή στο νησί των Ανέμων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή καταγράφηκαν 2.700 νέες μολύνσεις σε όλη τη χώρα, ενώ πριν τρεις μόλις εβδομάδες τα κρούσματα ήταν λιγότερα από 400. Έτσι, οι αρχές, προκειμένου να περιορίσουν τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, προχώρησαν σε νέους περιορισμούς στο νησί της Μυκόνου, που αποτελεί έναν διάσημο τουριστικό και προορισμό διασκέδαση».

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα