Ελλάδα

Μύκονος: Συλλήψεις σε γνωστό beach bar – Γκρεμίζουν μόνοι τους τα αυθαίρετα

H ΕΛΑΣ εντόπισε στο κινητό αρχιφύλακα SMS που ειδοποιούσε επιχειρηματίες για έλεγχο

Parallaxi
μύκονος-συλλήψεις-σε-γνωστό-beach-bar-γκρεμ-475710
Parallaxi

Παρά τους ελέγχους των κλιμακίων που έχουν «μετακομίσει» από την Αθήνα στη Μύκονο για να βεβαιωθούν πολεοδομικές παραβάσεις και παράνομες οικοδομικές εργασίες, κάποιοι φαίνεται ότι δεν… πτοούνται στο νησί των ανέμων ενόψει των προετοιμασιών για την καλοκαιρινή σεζόν.

Αυτό αναφέρουν αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες το μεσημέρι της Δευτέρας συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, για παράνομες οικοδομικές εργασίες σε γνωστό beach bar του νησιού.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 54χρονο Έλληνα, 49χρονο Έλληνα και δύο Μπαγκλαντεσιανούς.

Ο 54χρονος Έλληνας ως νόμιμος εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρίας της επιχείρησης δήλωσε -σύμφωνα με την Αστυνομία- ότι κατ’ εντολή του λάμβαναν χώρα οι εργασίες και ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη άδεια από τις αρμόδιες Αρχές.

Μετά τα πρόστιμα άρχισαν να γκρεμίζουν τα αυθαίρετα μόνοι τους

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, η «επιχείρηση Μύκονος» κατά των πολεοδομικών αυθαιρεσιών στο νησί των Ανέμων συνεχίζεται εντατικά και ήδη τα πρώτα βαριά πρόστιμα επιβλήθηκαν, ενώ δόθηκαν και εντολές κατεδάφισης παράνομων κατασκευών σε γνωστά beach bar.

Σε 33 εκατ. ευρώ ανέρχεται αθροιστικά το πρόστιμο που επεβλήθη σε beach bar στον Πάνορμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα 22,5 εκατ. ευρώ αφορούν στο πρόστιμο για την ανέγερση των αυθαίρετων κατασκευών και επιπλέον 11 εκατ. ευρώ αφορούν σε πρόστιμο διατήρησης της αυθαίρετης κατασκευής, ήτοι για κάθε χρόνο που περνά και η παράνομη κατασκευή παραμένει η ιδιοκτησία θα καλείται να πληρώνει 11 εκατ. ευρώ.

Υψηλό πρόστιμο άνω των 14 εκατ. ευρώ κατά πληροφορίες, επεβλήθη και σε έτερο beach bar στην ίδια παραλία.

Στην στέγη γνωστού εστιατορίου του νησιού υπάρχουν εργάτες οι οποίοι αφαιρούν τμήματα της οροφής του μαγαζιού, ωστόσο το ερώτημα που παραμένει στα χείλη όλων είναι αν αυτές οι ενέργειες είναι «για τα μάτια του κόσμου» ή όντως για ουσιαστική συμμόρφωση για τα αυθαίρετα.

Οι ιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα προσφυγής εντός δέκα ημερών κατά της απόφασης κατεδάφισης. Μετά την οριστικοποίηση ο νόμος δίνει δυνατότητα αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης, εάν ο ιδιοκτήτης δεν προχωρήσει σε κατεδάφιση των παράνομων/αυθαίρετων κατασκευών.

Σε επόμενη φάση, αναμένεται και συνδρομή της αστυνομίας σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δε συμμορφωθούν με τις αποφάσεις κατεδάφισης.

Βγαίνουν στο φως οι επίορκοι της ΕΛΑΣ

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ, η ΕΛΑΣ εντόπισε στο κινητό αρχιφύλακα στην Μύκονο SMS που ειδοποιούσε επιχειρηματίες για έλεγχο. Επιπλέον, έγινε έρευνα στο σπίτι αρχιφύλακα που αποσπάστηκε στο νησί των ανέμων από τη βόρεια Ελλάδα και ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα ελέγχων στα κλιμάκια που έκαναν έρευνες για πολεοδομικές αυθαιρεσίες. Το περιστατικό αποκάλυψε η Καθημερινή και επιβεβαιώνεται από πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Στο σπίτι του αστυνομικού, η Υπηρεσία Αστυνομικών Υποθέσεων εντόπισε μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά.

Το ποσό ξεπερνά τις 25.000 ευρώ, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η προέλευσή του. O ίδιος φαίνεται ότι προσπάθησε να το δικαιολογήσει αποδίδοντάς το σε συγγενικό του πρόσωπο που είναι τροφοδότης καταστημάτων με ναργιλέδες.

Τα προειδοποιητικά SMS στους επιχειρηματίες

Επιπλέον κατασχέθηκε το κινητό του τηλέφωνο και εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Επίσης γίνεται έρευνα στα μηνύματά του και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί γραπτά μηνύματα προς επιχειρηματίες του νησιού, με τα οποία τους προειδοποιούσε για επικείμενους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πώς ειδοποιούσε με SMS καταστηματάρχες για επικείμενους ελέγχους από αστυνομικούς και είναι μπλεγμένος σε υπόθεση διαφθοράς.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων έχει σχηματίσει τα τελευταία 24ωρα, δικογραφία σε βάρος του αστυνομικού.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα