Ελλάδα

Μύκονος: Τέλος η εργολαβική αυθαιρεσία – Το μήνυμα μηδενικής ανοχής

Το θέμα απασχόλησε τη σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου - Οι δηλώσεις

Parallaxi
μύκονος-τέλος-η-εργολαβική-αυθαιρεσί-352482
Parallaxi

Χρειάστηκε να καταλήξει ένας αρχαιολόγος με χτυπήματα στο νοσοκομείο και να καταγγείλει άλλη μια συνάδελφός του τις απειλές που δέχτηκε για να ασχοληθεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την οικοδομική ασυδοσία στη Μύκονο.

Το θέμα απασχόλησε τη σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθως ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε γνωστό πως θα σταλούν στο νησί επιπλέον 100 αστυνομικοί το επόμενο διάστημα και ότι πρόκειται να υλοποιηθούν και ειδικές επιχειρήσεις, από συγκεκριμένες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στη σύσκεψη δεν παρέστη κανένας απ’ το υπουργείο Πολιτισμού.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Τ. Θεοδωρικάκος επιχείρησαν να στείλουν μήνυμα σε όσους βρίσκονται πίσω απ’ τις επιθέσεις και απειλές σε βάρος αρχαιολόγων που προφανώς βάζουν εμπόδια σε επιχειρηματικά σχέδια. Θυμίζεται ότι με διάταξη που ψηφίστηκε χθες, Δευτέρα, στη Βουλή αναστέλλεται η οικοδόμηση στο νησί σε εκτός σχεδίου περιοχές.

«Δεν νοείται να υπάρχει ένα νησί στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σύσκεψη στο Μαξίμου, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν παρεμβάσεις σε δύο επίπεδα: σε πολεοδομικό επίπεδο και στο επίπεδο της αστυνόμευσης. «Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η μετάβαση στη Μύκονο, την ερχόμενη εβδομάδα, μικτού κλιμακίου από επιθεωρητή Δόμησης, επιθεωρητή Περιβάλλοντος και την Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα.

«Γκρίζες ζώνες ανομίας δεν γίνονται αποδεκτές πουθενά στην Ελλάδα. Προφανώς αυτό ισχύει και για τη Μύκονο, αλλά και όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Ενισχύουμε την παρουσία της Αστυνομίας με 100 πρόσθετους αστυνομικούς, ξεκινώντας σταδιακά πριν το Πάσχα. Ταυτόχρονα, πρόκειται να υλοποιηθούν και ειδικές επιχειρήσεις, από συγκεκριμένες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ» τόνισε ο Τ. Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στις αρχές Μαρτίου ο αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός δέχτηκε μαφιόζικο χτύπημα, ενώ επέστρεφε από την εργασία του και μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό».

Χθες έγινε γνωστή και δεύτερη καταγγελία από μια αρχαιολόγο που ασχολείται με θέματα της Μυκόνου και κατήγγειλε ότι δέχτηκε απειλητικά μηνύματα τόσο για την ίδια όσο και για την οικογένειά της. Η αρχαιολόγος μετέβη στη Δίωξη Εκβιαστών μαζί με την πρόεδρο του ΣΕΑ, Δέσποινα Κουτσούμπα, και ακολούθως στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης, όπου και κατέθεσε μήνυση για απειλή κατά της ζωής, συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση. Ο ΣΕΑ ζήτησε από τις αρχές να λάβουν μέτρα προστασίας για την αρχαιολόγο και την οικογένειά της.

Ο ξυλοδαρμός του Μανώλη Ψαρρού ήταν ένας εκφοβισμός για κάθε δημόσιο υπάλληλο τόνισε η πρόεδρος των Αρχαιολόγων στον ΣΚΑΪ. «Στη Μύκονο όχι μόνο χτίζουν παρανόμως αλλά λειτουργούν παρανόμως τα καταστήματά τους και εισπράττουν» είπε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να κατέβουν τώρα μπουλντούζες για κατεδαφίσεις».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα