Επικαιρότητα

Μύκονος: Βρετανός επιχειρηματίας θέλει να πουλήσει βίλα σε συμφωνία που σπάει κάθε ρεκόρ

Η έπαυλη των 1,6 στρεμμάτων θα βγει προς πώληση την επόμενη εβδομάδα.

Parallaxi
μύκονος-βρετανός-επιχειρηματίας-θέλ-1000526
Parallaxi

Εικόνα αρχείου 

Ο Charles Worthington, Βρετανός επιχειρηματίας, ετοιμάζεται να θέσει προς πώληση μια βίλα με οκτώ υπνοδωμάτια στη Μύκονο και να κλείσει μια συμφωνία που σπάει κάθε ρεκόρ.

Και αυτό γιατί πρόκειται να είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στο ελληνικό νησί.

Διαβάστε περισσότερα μέσα από το δημοσίευμα του naftemporiki.gr:

Η έπαυλη των 1,6 στρεμμάτων -που βρίσκεται σε ένα νησί γεμάτο με πολυτελή σπίτια που ανήκουν σε ανθρώπους όπως ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Todd Boehly, όπως αναφέρει το Bloomberg, θα βγει προς πώληση την επόμενη εβδομάδα έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ (53,8 εκατομμύρια δολάρια) μέσω της Beauchamp Estates.

Ο Charles Worthington,απέκτησε την περιουσία του πουλώντας προϊόντα κομμωτικής για διασημότητες, ενώ πούλησε την ομώνυμη εταιρεία ομορφιάς του, στην εταιρεία καταναλωτικών αγαθών PZ Cussons Plc για περίπου 37 εκατομμύρια λίρες το 2004.

«Η Μύκονος έχει μια διαφορετική αγορά από την ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς προσελκύει πολύ πλούσιους αγοραστές, και αυτή η βίλα έχει κάτι μοναδικό που δεν μπορείτε να βρείτε αλλού στο νησί», δήλωσε στο Bloomberg, η Ρόη Δελδήμου, μεσίτρια στο υποκατάστημα Μυκόνου της Beauchamp Estates. «Έχεις τη θέα,αλλά κανείς δεν μπορεί να σε δει». Πηγή: Beauchamp Estates

Η πώληση πραγματοποιείται 10 χρόνια μετά την αγορά του ακινήτου από τον Worthington. Η τιμή που θα πετύχει θα δώσει μια εικόνα της δυναμικής της ευρωπαϊκής αγοράς ακινήτων super prime, η οποία προσαρμόζεται στα υψηλότερα επιτόκια και στην συρρίκνωση των προγραμμάτων «Χρυσής βίζας».

Οι αγορές κατοικιών της Ευρώπης έχουν βρεθεί σε αναταραχή μετά το τέλος της εποχής του φθηνού χρήματος. Οι αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες αύξησαν τις τιμές των ενυπόθηκων δανείων ακριβώς τη στιγμή που η συμπίεση του κόστους ζωής πλήττει τους καταναλωτές. «Εκτόξευση του προγράμματος Χρυσή Βίζα»

Αλλά στην Ελλάδα, η αύξηση του ενδιαφέροντος από αγοραστές του εξωτερικού που χρησιμοποιούν το σύστημα της “χρυσής βίζας” της χώρας – το οποίο προσφέρει διαμονή σε αντάλλαγμα για ξένες επενδύσεις – έχει δώσει νέα ώθηση στην ελληνική αγορά ακινήτων, η οποία επωφελείται επίσης από την ισχυρή εγχώρια ζήτηση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί εδώ και καιρό πιέσεις στις κυβερνήσεις να τερματίσουν αυτά τα προγράμματα με το σκεπτικό ότι είναι αντιδημοκρατικά και μπορούν να χρησιμεύσουν ως μέσο για την είσοδο βρώμικου χρήματος στην αγορά, με αποτέλεσμα ορισμένα κρατη όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, να τα έχουν εγκαταλείψει, αναφέρει το Bloomberg.

Οι αιτούντες για το πρόγραμμα της Ελλάδας αυξήθηκαν σχεδόν 300% σε συνολικά 1.262 κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2023, σε σύγκριση με 316 αιτήσεις που καταγράφηκαν την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία στοιχείων ακινήτων Recognyte.

Σχεδόν τα δύο τρίτα αυτών των αιτήσεων προήλθαν από την Κίνα, που έχει τη φήμη ότι επιδίδεται στην αγορά ευρωπαϊκών ακινήτων.

Η αύξηση των αιτήσεων, μέχρι τώρα, οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Ελλάδα διπλασιάζει το όριο των επενδύσεων σε 500.000 ευρώ σε ορισμένες περιοχές της χώρας – συμπεριλαμβανομένης της Μυκόνου – από τον επόμενο μήνα.

Η αναμόρφωση του προγράμματος έχει σχεδιαστεί για να εμποδίσει τον αποκλεισμό των Ελλήνων από την αγορά κατοικίας καθώς η ζήτηση από το εξωτερικό αυξάνεται.

Παρά τις αλλαγές,«πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα όρια επένδυσης με χρυσή βίζα στην Ευρώπη”, δήλωσε η κ. Δελδήμου . «Οι super prime αγοραστές δεν νοιαζονται . Δεν είναι πρόβλημα γι’ αυτούς».

Εκθεση του κτηματομεσιτικού γραφείου Knight Frank. κατατάσσει την Ελλάδα ως την πέμπτη πιο πλούσια διεθνή αγορά ακινήτων πρώτης κατηγορίας, , πιο ψηλά από τη Γερμανία και την Πορτογαλία, γεγονός που υποδηλώνει ότι μια ευρεία δεξαμενή αγοραστών θα μπορούσε να ενδιαφερθεί για την αγορά του σπιτιού της Μυκόνου.

Τα οικιστικά ακίνητα θεωρούνται ως η ασφαλέστερη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων για τους πλούσιους επενδυτές, σύμφωνα με την έρευνα, κατατάσσοντάς τα πάνω από τον χρυσό και τα ομόλογα.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να αγοράσουμε άλλο ένα οικόπεδο στη Μύκονο και να ξεκινήσουμε ένα νέο πρότζεκτ» δήλωσε ο Worthington, ο οποίος διαθέτει επίσης ακίνητα στο Κολοράντο και το Λονδίνο. «Σίγουρα περιμένω να πετύχω την τιμή που ζητάω και θα περιμένω τη σωστή προσφορά».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα