Αθλητισμός

Μυθική πρόκριση Σάκκαρη, απογοήτευσε ο Τσιτσιπάς

Συγκλονιστική η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σε ματς που κράτησε περίπου 3 ώρες.

Parallaxi
μυθική-πρόκριση-σάκκαρη-απογοήτευσε-771416
Parallaxi
Εικόνα Twitter

Συγκλονιστική Μαρία Σάκκαρη! Μετά από μία συγκλονιστική αναμέτρηση, η οποία διήρκεσε περίπου 3 ώρες (2 ώρες και 47 λεπτά για την ακρίβεια), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια υπέταξε το Νο1 του ταμπλό (Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη), Αρίνα Σαμπαλένκα, επικράτησε 2-1 σετ (7-6, 6-7, 6-3) και προκρίθηκε στα ημιτελικά των WTA Finals!

Στους «4» του τουρνουά των κορυφαίων η Σάκκαρη (Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη) θα αντιμετωπίσει την Ανέτ Κόνταβεϊτ (Εσθονία, Νο8).

Η συγκεκριμένη διοργάνωση περιλαμβάνει τις 8 κορυφαίες τενίστριες κάθε χρονιάς. Και η Σάκκαρη είναι στους «4». Μόνο και μόνο η συμμετοχή της στο τουρνουά της Γουαδαλαχάρα ήταν ιστορική. Ωστόσο, η πρόκριση στην επόμενη φάση κάνει ακόμη πιο σημαντική την επιτυχία της Μαρίας, η οποία γίνεται η πρώτη Ελληνίδα που θα αγωνιστεί στα ημιτελικά των WTA Finals!

Το πρώτο σετ ήταν το πιο συγκλονιστικό. Η Σαμπαλένκα έκανε break point σε όλα τα σερβίς της Σάκκαρη, είχε set point στο υπέρ της 5-4, αλλά η Ελληνίδα αθλήτρια πήγε το σετ στο tie break εκεί όπου επικράτησε 7-1.

Και το δεύτερο σετ πήγε σε tie break. Μέχρι το 3-3 οι δύο τενίστριες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους. Η Σαμπαλένκα με break έκανε το 4-3 και με love service game προηγήθηκε με 5-3. Ωστόσο, η Σάκκαρη έσβησε τα δύο set point της Σαμπαλένκα, κράτησε το σερβίς της, μείωσε σε 5-4 και στο επόμενο game εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Λευκορωσίδας για το break και το 5-5!

Όλα λοιπόν κρίθηκαν για μία ακόμη φορά στο tie break. Εκεί με 8-6 η Σαμπαλένκα κατάφερε να πάει τον αγώνα σε τρίτο και τελευταίο σετ.

Η Σάκκαρη βρέθηκε να χάνει με 3-1, αλλά με μία μυθική ανατροπή έκανε το 4-3 και στη συνέχεια με ένα ακόμη break ολοκλήρωσε το σπουδαίο comeback για το τελικό 6-3 και 2-1 στα σετ.

Τσιτσιπάς – Ρούμπλεφ 0-2

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κέρδισε ούτε set στο ντεμπούτο του στα φετινά ΑΤΡ Finals και μπήκε από την 1η αγωνιστική των ομίλων, σε δεινή θέση όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση. Την Τετάρτη (17/11) θέλει μόνο τη νίκη κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Ο Έλληνας πρωταθλητής γνώρισε την 4η ήττα του στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις του στο Tour, με τον Αντρέι Ρούμπλεφ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να κάνει ποδαρικό με το δεξί στο Τορίνο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα