Top

N. Κεραμέως: Μετά τις 20 Μαΐου η απόφαση για δημοτικά-νηπιαγωγεία

Όσα ανέφερε σχετικά η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Parallaxi
n-κεραμέως-μετά-τις-20-μαΐου-η-απόφαση-για-404669
Parallaxi

δημοτικό Αθήνα Πάρνηθα 2

Μετά της 20 Μαΐου αναμένεται να ληφθεί απόφαση για το άνοιγμα ή όχι των νηπιαγωγείων, είπε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Από την αρχή αυτής της κρίσης ακούμε τους ειδικούς. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να επισημανθεί ότι το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση για τη σταδιακή επαναλειτουργία κάποιων δομών έχει την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη της ειδικής επιτροπής των εμπειρογνωμόνων», δήλωσε η ίδια μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Επιλέξαμε μια πιο συντηρητική στάση για το άνοιγμα των σχολείων. Αυτή τη στιγμή και τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιουνίου τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Μετά τις 20 Μαΐου και ανάλογα με την πορεία του ιού στη χώρα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν», συμπλήρωσε.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής πληθυσμιακή ομάδα. Παίρνουμε μέτρα προστασίας και έχουμε χρέος να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να μπουν στη νέα κανονικότητα», είπε η υπουργός αναφορικά με την ασφάλεια εν μέσω πανδημίας.

Για τους μαθητές που δεν θα πάνε στο σχολείο, οι απουσίες δεν θα προσμετρηθούν και θα μπορούν να παρακολουθήσουν  σε αναμετάδοση το μάθημα.

Μάλιστα, δεν θα προσμετρηθεί η απουσία σε μαθητές που θα δηλώσουν, με βεβαίωση γονέων, ότι στο σπίτι κατοικεί άτομο ευπαθούς ομάδας ή που έχει νοσήσει.

Τέλος, για τις προαγωγικές εξετάσεις η υπουργός είπε«επικεντρώσαμε περισσότερο στην κάλυψη της ύλης και όχι τόσο στις εξετάσεις», ενώ για τη χρήση μάσκας διευκρίνισε ότι αυτή στα σχολεία είναι προαιρετική.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα