Ελλάδα

Ν. Μουδανιά: Μέρα Αστικής Μελισσοκομίας, Μελισσοτουρισμού & Μελισσοθεραπείας

Ενθαρρύνει οικολογικές ορθές πρακτικές στην αστική μελισσοκομία. 

Parallaxi
ν-μουδανιά-μέρα-αστικής-μελισσοκομία-632886
Parallaxi

Την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 το απόγευμα στο ANEL HoneyPark – Το πάρκο του μελιού και της μέλισσας, πραγματοποιήθηκε  Ημέρα Αστικής Μελισσοκομίας, Μελισσοτουρισμού και Μελισσοθεραπείας, που διοργάνωσε η ομάδα έργου του BeePathNet – Μελισσοδιαδρομές του Δήμου Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με το ANEL HoneyPark.

Σκοπός της ημερίδας ήταν να  ενημερωθεί το ευρύ κοινό, για τη συμμετοχή, τις δράσεις και τα έργα του Δήμου Νέας Προποντίδας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα BeePathNet – Μελισσοδιαδρομές στο Δήμο Νέας Προποντίδας, που ενθαρρύνει οικολογικές ορθές πρακτικές στην αστική μελισσοκομία. 

Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου Ν. Προποντίδας, κ. Ανδρέας Λέλεκας, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ν. Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρρά και ο ιδιοκτήτης της ANEL Ελευθέριος Παντελάκης.

Πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά οι παρουσιάσεις των ξένων ομιλητών, Maruška Markovič Δήμος Λιουμπλιάνας- Σλοβενία, συντονίστρια του προγράμματος BeePathNet με θέμα: “Το μοντέλο της αστικής μελισσοκομίας και μελισσοτουρισμού στη Σλοβενία΄΄ και Gilles Ratia Apicervices Beekeeping Portal, International Beekeeping Consultant, πρώην Πρόεδρος της Apimondia με θέμα: “Mελισσοτουρισμός ανά τον κόσμο”.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα