Ελλάδα

Ναύπλιο: Ιερέας έστελνε βίντεο με χυδαίο περιεχόμενο σε 12χρονο

Δικάζεται σήμερα - Τι υποστηρίζει

Parallaxi
ναύπλιο-ιερέας-έστελνε-βίντεο-με-χυδα-754273
Parallaxi

Στο δικαστήριο αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο σάτυρος ιερέας από την Ερμιονίδα ο οποίος συνελήφθη μετά την αποστολή χυδαίων βίντεο σε 12χρονο.

Ο ιερέας, ο οποίος ήταν και δάσκαλος κατηχητικού, είχε συχνή επαφή με τη νεολαία της περιοχής γεγονός που προκαλεί ανησυχία στις αρχές ότι μπορεί να έχει μεγαλύτερη δράση από αυτή που αποκαλύφθηκε.

Ο ίδιος δια του δικηγόρου του υποστήριξε ότι έστειλε… κατά λάθος το βίντεο στον 12χρονο «καθώς νόμιζα ότι είχα στείλει γραπτό μήνυμα σε άλλον ενήλικα που είχε ίδιο όνομα».

Ο ιερέας είναι κρατούμενος για για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας καθώς το αίτημα που υπέβαλε ο δικηγόρος του να αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσης, το δικαστήριο – μετά από πρόταση της Εισαγγελέως – το απέρριψε και αποφάσισε την προσωρινή του κράτηση.

Από την πλευρά της η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης ανακοίνωσε ότι έθεσε σε αργία τον σάτυρο ιερέα δίνοντας στη δημοσιότητα και το όνομά του: «Η `Ιερά Μητρόπολις “Υδρας, Σπετσών & Αιγίνης άνακοινοί ότι ό Άρχιμ. π. `Ιερόθεος Λουμουσιώτης κληρικός τής καθ’ `Ημάς `Ιεράς Μητροπόλεως έτέθη σέ αργία ως διαλευκάνσεως τής ύποθέσεώς του γιά αδίκημα διωκόμενον άπό τόν Ποινικόν Κώδικα καί ταυτοχρόνως άπό τούς `Ιερούς Κανόνας τής `Εκκλησίας».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα