Νέα αύξηση κρουσμάτων στο Ισραήλ μετατίθεται το άνοιγμα στην Ιταλία

Με 388.000 κρούσματα η πανδημία χθες έδειξε πάλι κοφτερά δόντια...

Parallaxi
νέα-αύξηση-κρουσμάτων-στο-ισραήλ-μετα-727332
Parallaxi

H εικόνα της πανδημίας σήμερα στον κόσμο

Η εικόνα την ίδια ώρα χθες

1.273 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 8.634 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 1.273 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα μέχρι στιγμής έχει φθάσει τους 181.809 νεκρούς επί συνόλου 2.052.266 μολύνσεων.

Ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας στον πλανήτη σε απόλυτα μεγέθη ενδέχεται να είναι υποτιμημένος. Στελέχη του υπουργείου Υγείας αναγνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί τόσο των θανάτων όσο και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ πιο υψηλοί από ό,τι καταγράφεται επίσημα.

Ξεπέρασαν τους 248.000 οι νεκροί στη Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες ακόμη 1.386 ασθενείς με τον COVID-19 κατέληξαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 62.715 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 248.529 νεκρούς επί συνόλου 10.257.875 μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον πλανήτη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, σε 204 από τις περιπτώσεις που ανακοινώθηκαν χθες οι ασθενείς μολύνθηκαν από παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού: 184 μολύνθηκαν από αυτό που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ίδια τη Βραζιλία, οι υπόλοιποι 20 από αυτό που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εντοπιστεί κρούσμα της επιλεγόμενης νοτιοαφρικάνικης παραλλαγής.

Τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού χαρακτηρίζονται πολύ πιο μολυσματικά έπειτα από πολυάριθμες μεταλλάξεις· τουλάχιστον το ένα, αυτό που ταυτοποιήθηκε αρχικά στη Βρετανία, θεωρείται πιο θανάσιμο.

Μεξικό-Αργεντινή: Οι πλούσιες χώρες να αυξήσουν τις προμήθειες εμβολίων στις φτωχές

Οι πρόεδροι του Μεξικού και της Αργεντινής άσκησαν από κοινού χθες Τρίτη πίεση στα Ηνωμένα Έθνη και στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου να αυξήσουν την πρόσβαση φτωχότερων κρατών στα εμβόλια για τον νέο κορωνοϊό, καθώς η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι εδώ είναι ακόμη πολύ ανεπαρκής, όπως έκριναν.

Ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα του ΟΗΕ που έχει σκοπό να εγγυηθεί πως οι φτωχότερες χώρες θα λάβουν εμβόλια δεν έχει να επιδείξει παρά πολύ μικρό αποτέλεσμα: το 80% των προμηθειών συγκεντρώνεται σε 10 χώρες, εξήγησε, χαρακτηρίζοντας «εντελώς άδικο» το γεγονός.

«Εκείνη η οικουμενική αδελφοσύνη τι απέγινε;» διερωτήθηκε ο Μεξικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης με τον Αργεντινό ομόλογό του Αλμπέρτο Φερνάντες, που επισκέπτεται το Μεξικό.

«Ο ΟΗΕ πρέπει να παρέμβει, διότι αυτή τη στιγμή μοιάζει με βάζο για λουλούδια, σαν στοιχείο διακόσμησης», πρόσθεσε δηκτικά ο Λόπες Ομπραδόρ.

Ο Φερνάντες συντάχθηκε με την άποψη του Μεξικανού ομολόγου του, σημειώνοντας ότι ασκεί πίεση μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προκειμένου τα εμβόλια να χαρακτηριστούν «παγκόσμιο κοινό αγαθό» από την Ομάδα των Είκοσι (G20), στην οποία συμμετέχουν οι δύο χώρες.

Σύμφωνα με την ομάδας έρευνας Our World In Data, η οποία εδρεύει στην Οξφόρδη, το Μεξικό έχει χορηγήσει μέχρι στιγμής 1,3 εμβόλιο ανά 100 κατοίκους, η Αργεντινή 1,6. Συγκριτικά, η Βρετανία έχει χορηγήσει 27,0 ανά 100 κατοίκους, οι ΗΠΑ 19,2. Ο παγκόσμιος μέσος όρος δεν ξεπερνά τα 2,7/100, σύμφωνα με τα δεδομένα της ομάδας.

Οι ολοένα οξύτερες ανισότητες ως προς την πρόσβαση στα εμβόλια προκαλούν επικρίσεις, κατά τις οποίες σχεδόν όλες οι χώρες, εξαιρουμένων μόνο των πιο πλούσιων στον κόσμο, θα αναγκαστούν να περιμένουν μήνες, αν όχι χρόνια, προτού μπορέσουν να προχωρήσουν στην ανοσοποίηση των πληθυσμών τους.

Ο Λόπες Ομπραδόρ κατηγόρησε τις πλουσιότερες χώρες ότι «αποθησαυρίζουν» δόσεις εμβολίων. Ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του, ο Μαρσέλο Εμπράρδ, εξέφρασε ανησυχία για αυτό στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Εμπράρδ τόνισε πως η μεξικανική κυβέρνηση αισθάνεται απόγνωση καθώς δεν έχουν ακόμη φθάσει εμβόλια στη χώρα μέσω τιυ COVAX, του μηχανισμού του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και έχει σκοπό να εγγυηθεί ισότιμη πρόσβαση.

Οι κυβερνήσεις του Μεξικού και της Αργεντινής επικρίνονται ιδίως για τον αργό ρυθμό καθώς και άλλες διαστάσεις των εκστρατειών ανοσοποίησης που διεξάγουν. Εξάλλου, το κοινό σχέδιό τους να προχωρήσουν στην παραγωγή του εμβολίου της AstraZeneca και να το διανείμουν σε όλη την περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής δεν έχει φέρει καρπούς μέχρι στιγμής.

Ο Μεξικανός πρόεδρος είπε χθες ότι οι πρώτες δόσεις του προϊόντος της AstraZeneca θα αρχίσουν να διανέμονται αρχές Απριλίου. Ως εδώ, οι κυβερνήσεις του ιδίου και του Αργεντινού ομολόγου έλεγαν πως η διανομή θα ξεκίναγε τον Μάρτιο.

Ο Φερνάντες βρίσκεται στην άμυνα μετά το σκάνδαλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για προνομιακούς εμβολιασμούς προσωπικοτήτων προσκείμενων στην κυβέρνησή του, που τον ανάγκασε να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Υγείας. Ο Λόπες Ομπραδόρ επίσης αμύνεται βαλλόμενος για τις καθυστερήσεις στην άφιξη δόσεων εμβολίων.

Ο Μεξικανός πρόεδρος, ο οποίος πρόσφατα είχε μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, επικρίνεται επίσης διότι αρνείται να φοράει μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του. Δεν έβαλε ούτε στη συνάντησή του με τον Φερνάντες, που αντίθετα φορούσε μάσκα χθες.

Τέσσερις θάνατοι και 836 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 836 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 4 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο της Καραϊβικής ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 304 νεκρούς επί συνόλου 46.197 μολύνσεων από τον Μάρτιο του 2020.

824 από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα. 12 εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 4.858.

Η χώρα των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων, ως πρότινος η καλή μαθήτρια της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, δυσκολεύεται να ελέγξει το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα.

Γερμανία: Πάνω από 8.000 κρούσματα σε 24 ώρες στη χώρα

Ακόμη 422 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 το ίδιο διάστημα Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 8.007 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.402.818, δείχνουν σήμερα Τετάρτη τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, ακόμη 422 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 68.740 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Ρουμανία: Ξεπέρασαν τις 20.000 οι νεκροί από τον COVID-19

Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Ρουμανία ξεπέρασε χθες Τρίτη το όριο των είκοσι χιλιάδων.

Τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 119 ασθενείς με τον COVID-19, αυξάνοντας τον απολογισμό της πανδημίας στις 20.013, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 3.382 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάνει τις 784.711, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Η κρίση έχει αποκλιμακωθεί στη Ρουμανία τους πρώτους δύο μήνες του 2021, καθώς τα κρούσματα μειώθηκαν από τα 7.800 ημερησίως που καταγράφονταν τον Νοέμβριο κατά μέσον όρο στα περίπου 2.400 τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες και άλλα μέτρα, που επιβλήθηκαν την 9η Νοεμβρίου, παρατάθηκαν και τελούν ακόμη σε ισχύ.

Το Βουκουρέστι βασίζει τις ελπίδες του στην επιτάχυνση της εκστρατείας ανοσοποίησης, που άρχισε την 27η Δεκεμβρίου, για να ελεγχθεί η πανδημία στη χώρα των περίπου 19 εκατομμυρίων κατοίκων. Μέχρι εδώ, έχουν εμβολιαστεί 848.790 άνθρωποι με τη χρήση τριών σκευασμάτων στα οποία έχει δοθεί άδεια κατεπείγουσας χρήσης (αυτά των Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca).

Ιταλία: Εξαπλώνεται η βρετανική παραλλαγή του κορωνοϊού

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο μια σύσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι με έξι υπουργούς της κυβέρνησής του, αρμόδιους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και των οικονομικών της συνεπειών.

Βάσει των προβλέψεων του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, στις οποίες έγινε ευρεία αναφορά στην αποψινή σύσκεψη, έως τα μέσα Μαρτίου στην Ιταλία η βρετανική παραλλαγή του ιού θα ανιχνεύεται στην πλειοψηφία των μολύνσεων από κορωνοϊό.

Ήδη στην φάση αυτή, αποτελεί το 30% των νέων κρουσμάτων της Covid 19. Όπως διέρρευσε, σήμερα δεν έγινε ευθεία αναφορά στην δυνατότητα περαιτέρω ανοίγματος επιχειρήσεων και εμπορικών δραστηριοτήτων. Σύμφωνα όμως με πολλούς σχολιαστές, επιβεβαιώνεται η πρόθεση της κυβέρνησης Ντράγκι για υιοθέτηση απαγορεύσεων και προληπτικών μέτρων, σε τοπικό επίπεδο, σε περιοχές που καταγράφουν αύξηση των μολύνσεων.

Παράλληλα, οι ειδήμονες που συμβουλεύουν την ιταλική κυβέρνηση, φέρονται να επέμειναν στο ότι, πριν αποφασιστεί η όποια ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων προστασίας (όπως ζητά μέρος των κυβερνητικών εταίρων) θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι πιθανές συνέπειες επι της δημόσιας υγείας.

Αύριο, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα θα ενημερώσει το κοινοβούλιο για το πώς προτίθεται η νέα κυβέρνηση να ανανεώσει μέτρα και περιορισμούς που αφορούν τον κορονοϊό, μετά την λήξη του ισχύοντος διατάγματος, στις 5 Μαρτίου.

Ο Άγιος Μαρίνος έλαβε την πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

Το μικρό ανεξάρτητο κράτος του Αγίου Μαρίνου έλαβε την Τρίτη την πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, Sputnik-V, με 7.500 δόσεις. Άλλα τόσα εμβόλια αναμένεται να παραδοθούν στις υγειονομικές αρχές του Αγίου Μαρίνου, για την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Παράλληλα, το μικρό αυτό κρατίδιο (που μετρά 34.000 κατοίκους) αναμένει και τις πρώτες δόσεις των εμβολίων της AstraZeneca και της Pfizer. Την Πέμπτη πρόκειται να ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα εμβολιασμού των κατοίκων, με προτεραιότητα στο υγειονομικό προσωπικό.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, αρκετοί Ιταλοί που ζουν σε περιοχές κοντά στον ‘Άγιο Μαρίνο (ιδίως στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια) μπορεί να επιχειρήσουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού στο μικρό αυτό κράτος, το οποίο έχει συνολική έκταση εξήντα ενός τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ο Ραφαέλε Ντονίνι, υπεύθυνος του τομέα της υγείας της Εμίλια Ρομάνια, δήλωσε σχετικά: « δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ρωσικό εμβόλιο δεν έχει λάβει καμία έγκριση από τον Ιταλικό Οργανισμό Φαρμάκων και, κατά συνέπεια, σε αυτή την φάση δεν πρόκειται για ένα εμβόλιο που μπορεί να χορηγηθεί και ούτε η χρήση του οποίου μπορεί να συμβουλευθεί από τους ειδικούς».

Οι Αρχές του Αγίου Μαρίνου, πάντως, τόνισαν ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για χορήγηση σε Ιταλούς πολίτες.

75 θάνατοι και 9.107 νέα κρούσματα στην Τουρκία

Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 9.107 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 75 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού αφότου εκδηλώθηκε στην Τουρκία την 11η Μαρτίου 2020 έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 28.213 νεκρούς επί συνόλου 2.655.996 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 1.185 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση.

Η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης άρχισε στην Τουρκία τη 14η Ιανουαρίου, μετά τη χορήγηση άδειας για την κατεπείγουσα χρήση του κινεζικού εμβολίου CoronaVac από τον αρμόδιο εποπτικό φορέα. Μέχρι χθες, είχαν εμβολιαστεί για τον νέο κορωνοϊό πάνω από 6.231.000 άνθρωποι.

Λίβανος: Ο εμβολιασμός βουλευτών κατά «παραβίαση» των κανόνων προκαλεί αγανάκτηση

Ο εμβολιασμός βουλευτών κατά του Covid-19, εκτός του επίσημου πρωτοκόλλου χορήγησης εμβολίων, προκάλεσε έντονη αγανάκτηση την Τρίτη στον Λίβανο, με την Παγκόσμια Τράπεζα να απειλεί να αναστείλει τη χρηματοδότησή της στην εκστρατεία, λόγω αυτής της «παραβίασης».

Δεκαέξι βουλευτές και τέσσερις εργαζόμενοι της Βουλής εμβολιάστηκαν εντός του κτηρίου του Κοινοβουλίου, αναγνώρισε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας της Εθνοσυνέλευσης του Λιβάνου, Αντάν Ντάχερ.

«Αυτό που συνέβη σήμερα είναι μια παραβίαση, δεν μπορούμε να σιωπήσουμε», είπε οργισμένος ο πρόεδρος της κυβερνητικής επιτροπής, αρμόδιος για το πρόγραμμα εμβολιασμών, Αμπντέλ Ραχμάν Μπιζρί.

«Είναι μια απόπειρα ευνοιοκρατίας (…) Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρακάμπτει το σχέδιο», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι απέσυρε την παραίτησή του αφού συζήτησε με την ομάδα του και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Η είδηση προκάλεσε οργή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το hashtag #NoWasta («καμία ειδική μεταχείριση» στα αραβικά) να οδηγεί στις τάσεις στο Twitter στον Λίβανο.

Οι βουλευτές κατηγορούνται κυρίως ότι δεν εγγράφηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού σε ένα ειδικό κέντρο εμβολιασμών.

«Η μητέρα μου είναι 84 ετών, εγγράφηκε και δεν έχει φτάσει ακόμη η σειρά της (…) Όλοι οι πολιτικοί, οι οικογένειες και οι φίλοι τους, θα εμβολιαστούν πριν από αυτήν», είπε οργισμένος ένας χρήστης του twitter.

Σε μια χώρα που μαστίζεται από διαφθορά και πελατειακές σχέσεις, πληττόμενη από μια σοβαρή οικονομική κρίση, η πολιτική τάξη δέχεται συχνά κριτική για καταστροφική διαχείριση δημοσίων υποθέσεων.

Ο Λίβανος ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού του στις 14 Φεβρουαρίου λαμβάνοντας οικονομική βοήθεια 34 εκατομμυρίων δολαρίων από την Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία είχε διαβεβαιώσει ότι οι παρατηρητές της θα εγγυόντουσαν μια «δίκαιη πρόσβαση» στα εμβόλια.

Η πρώτη φάση εμβολιασμών αφορούσε ιατρικό προσωπικό και άτομα άνω των 75 ετών, που θα έπρεπε να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα.

Περίπου 17.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν, καθώς η χώρα των έξι εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει συνολικά περισσότερα από 355.000 κρούσματα του Covid-19, συμπεριλαμβανομένων 4.340 θανάτων.

Ο εμβολιασμός των βουλευτών, οι οποίοι είναι άνω των 75 ετών, «δεν συμμορφώνεται με το συμφωνημένο εθνικό σχέδιο» και ίσως αποτελεί μια «παραβίαση των όρων» της συμφωνίας, αντέδρασε στο Twitter ο περιφερειακός διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Σαρόζ Κουμάρ Ζα.

«Μετά την επιβεβαίωση της παραβίασης, η Παγκόσμια Τράπεζα μπορεί να αναστείλει τη χρηματοδότηση διανομής εμβολίων», πρόσθεσε. «Απευθύνω έκκληση σε όλους (…) περιμένετε τη σειρά σας».

Ισραήλ: 38 θάνατοι και 4.329 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 4.329 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα να φθάνει τους 758.810.

Ακόμη 38 θάνατοι ασθενών με τον COVID-19 το ίδιο διάστημα αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας στους 5.631 νεκρούς μέχρι στιγμής.

Οι ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκαν σε 793 (–8 από την προηγουμένη) από το σύνολο των 1.258 ανθρώπων που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία.

Το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί για τον νέο κορωνοϊό στο Ισραήλ βρίσκεται στο 48,4% — οι εμβολιασμένοι έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια — από την 20ή Δεκεμβρίου 2020.

Πάνω από 13.700 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ινδία, σχεδόν 12,2 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί 104 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν στην Ινδία 13.742 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, με τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα να φθάνουν τους 11.030.176, σύμφωνα με στοιχεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι ακόμη 104 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας στους 156.567 νεκρούς μέχρι σήμερα, όπως μεταδίδει το αΜΠΕ.

Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 146.907 (–399 από την προηγουμένη).

Ως σήμερα έχουν εμβολιαστεί για τον νέο κορονοϊό σχεδόν 12,2 εκατ. άνθρωποι από τη 16η Ιανουαρίου, όταν άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης. Οι περισσότεροι από όσους εμβολιάστηκαν είναι μέλη του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα