Ελλάδα

Νέα εγκύκλιος Υπουργείου Παιδείας: Τι θα γίνει με απουσίες και βαθμολογίες

Η Νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδεία για τα σχολεία, ρυθμίζει τα ζητήματα των απουσιών και της βαθμολόγησης μαθητών γυμνασίου και λυκείου, μετά και τις επισημάνσεις εκπαιδευτικών,

Parallaxi
νέα-εγκύκλιος-υπουργείου-παιδείας-τι-707941
Parallaxi
Μάριος Δαδούδης

Η Νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδεία για τα σχολεία, ρυθμίζει τα ζητήματα των απουσιών και της βαθμολόγησης μαθητών γυμνασίου και λυκείου, μετά και τις επισημάνσεις εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι πολλοί μαθητές έχασαν μαθήματα την περίοδο της τηλεκπαίδευσης λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφεται από την υφυπουργό Ζέττα Μακρή:

* Η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β΄ Τετραμήνου.

* Για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες, δύναται να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών.

* Για τις απουσίες το υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην περίοδο της τηλεκπαίδευσης και με την εγκύκλιο δεσμεύεται πως το ζήτημα (των απουσιών) θα επανεξεταστεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα επιστρέψουν στα θρανία την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου για δια ζώσης μαθήματα, με μια σειρά νέων μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΔΩ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα