Ελλάδα

Νέα καταγγελία για Ωρωπό: Παρουσία ΕΛ.ΑΣ και Δήμου έπλεναν με λάστιχο την ηλικιωμένη

Τι ισχυρίζεται η δικηγόρος των δύο διασωστών

Parallaxi
νέα-καταγγελία-για-ωρωπό-παρουσία-ελ-α-981103
Parallaxi

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το απάνθρωπο σκηνικό που εκτυλίχθηκε στην περιοχή του Ωρωπού με διασώστες να πλένουν με λάστιχο μια γυμνή ηλικιωμένη γυναίκα, προκειμένου, όπως είπαν, να την επιβιβάσουν στο ασθενοφόρο.

Η καταγγελία έγινε γνωστή μέσα από τα σόσιαλ μίντια με τον δήμαρχο Ωρωπού να διατάζει αμέσως διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, το πόρισμα της οποίας αναμένεται σήμερα.

Η δικηγόρος των δύο διασωστών, Βάσω Πανταζή, προχώρησε σε μια απίστευτη καταγγελία για το περιστατικό, αποκαλύπτοντας πως το σκηνικό έγινε παρουσία ανθρώπου του δήμου αλλά και αστυνομικών.

Η κυρία Πανταζή, επέμεινε πως το πλήρωμα δεν κατάβρεξε τη γυναίκα αλλά την «έσωσε». Κι αυτό γιατί, όπως επέμενε να λέει, «η γυναίκα ζούσε σε ένα σπίτι – υγειονομική βόμβα».

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει ότι δεν μπορούσαν να τη βάλουν μέσα στο ασθενοφόρο γιατί «έπρεπε να την πλύνουν».

Ξέχασε ωστόσο, η δικηγόρος να αναφερθεί στην εντύπωση που προκαλεί ο βασανισμός μιας γυμνής γυναίκας με λάστιχο ποτίσματος.

Μένει φυσικά να απαντήσει ο δήμαρχος Ωρωπού αν ευσταθούν οι καταγγελίες της δικηγόρου των δύο διασωστών.

Εισαγγελική έρευνα για το συμβάν

Από χθες επίσης έχει γίνει γνωστό ότι ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για το συμβάν, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ένας εκ των δύο διασωστών τέθηκε σε αργία καθώς δούλευε ταυτόχρονα σε δημόσια δομή.

Παράλληλα, το υπουργείο, ξεκαθαρίζει πως το περιστατικό αφορά ιδιωτικό ασθενοφόρο και δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και τις δικές του αρμοδιότητες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Πλεύρης: Πρόκειται για απάνθρωπο περιστατικό που φτάνει στα όρια βασανισμού

«Μιλάμε για απαράδεκτο και απάνθρωπο περιστατικό που φτάνει στα όρια του βασανισμού ενός ατόμου. Το συγκεκριμένο πλήρωμα είναι ιδιωτικό ασθενοφόρο που συμβάλλεται με τον Δήμο Ωρωπού και στα οποία το υπουργείο Υγείας δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου. Ούτε εγκρίνονται ούτε αδειοτούνται από το υπουργείο Υγείας», είπε ο Θάνος Πλεύρης στο MEGA.

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική προσέγγιση των διασωστών του ΕΚΑΒ.

«Οι διασώστες του ΕΚΑΒ είναι από τους ανθρώπους που είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι κι έχουν φοβερή ανθρωπιστική εκπαίδευση. Ακόμα και όταν υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να καθαρίσουν τον άνθρωπο για να μπει στο ασθενοφόρο, το κάνουν με απολύτως ανθρώπινο τρόπο», σχολίασε.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα