Ελλάδα

Νέα καταγγελία κατά γνωστού ηθοποιού: «Με χτύπησε και αποπειράθηκε να με βιάσει»

Για σοκαριστικές καταγγελίες κάνει λόγο το Πειθαρχικό Σωματείο Ηθοποιών

Parallaxi
νέα-καταγγελία-κατά-γνωστού-ηθοποιού-689242
Parallaxi
Πηγή: unsplash

Τις εφιαλτικές στιγμές που, όπως καταγγέλλει, έζησε στα χέρια γνωστού κωμικού ηθοποιού πριν από 31 χρόνια περιγράφει αποκλειστικά στην ΕΡΤ, νεαρή τότε ηθοποιός.

Όταν αρνήθηκε να ενδώσει, την άρπαξε από το λαιμό. Περιγράφει ακόμη πως μόλις είχε υποβληθεί σε ογκολογικό χειρουργείο και έχασε τις αισθήσεις της όταν τη χτύπησε πάνω στην τομή. Ο φάκελος με την καταγγελία ήδη συντάσσεται για να κατατεθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής της, λέει στην ΕΡΤ και έχοντας μόλις υποβληθεί σε χειρουργείο μαστού, η 25χρονη τότε ηθοποιός συνάντησε στο σπίτι του γνωστό κωμικό με τον οποίο διατηρούσε φιλική σχέση, για να συζητήσουν για μια νέα ταινία. Εκτός εαυτού – όπως καταγγέλλει – της επιτέθηκε. Την άφησε μόνο όταν εκείνη λιποθύμησε, καθώς με το χέρι του τη χτύπησε σε πρόσφατη τομή που είχε από επέμβαση στο μαστό.

Η συγκλονιστική μαρτυρία της:

«Μου έφτιαξε καφέ, είχα πιεί δυο τρεις γουλιές και με βούτηξε και με φίλησε. (…) ξαφνικά είδα ένα άλλο άνθρωπο. Δεν ήταν πια ο φίλος που τα λέγαμε, το αγόρι της φίλης μου, είδα κάποιον άλλο. Σαν να είχε σαλτάρει εκείνη τη στιγμή. (…) Στην πάλη μας με έπιασε με τα χέρια του από το λαιμό και με έσφιγγε. Τα χέρια του ήταν σαν ζωγραφιά στον λαιμό μου για πάρα πολλές μέρες. Να μου δηλώνουν αυτό που πήγε να γίνει. (…) Ήμουν πάρα πολύ τυχερή όμως με τη χάρη του θεού γιατί επάνω στην πάλη με χτύπησε με τον αγκώνα του επάνω στη τομή και εγώ λιποθύμησα και αυτός τρόμαξε, τρομοκρατήθηκε. Συνειδητοποίησε προφανώς ότι είμαι «εκτός» και έφερε νερό. Μου έβρεξε το μέτωπο και έφερε νερό να πιώ. Δεν ξέρω πώς σηκώθηκα και έφυγα. Δεν ξέρω πώς μπήκα στο ταξί. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ο δικός μου άνθρωπος με βρήκε στις σκάλες λιπόθυμη».

Οι συγγενείς της πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Οι αστυνομικοί – όπως λέει – πήγαν στο τμήμα και τον ηθοποιό.

«Αυτός έκλαιγε στα πόδια μου. Ο πατέρας μου πήγε να τον πιάσει να τον σκοτώσει. (…) Έκλαιγε στα πόδια μου και του είπα ότι δεν έχω πειράξει ούτε μυρμήγκι στη ζωή μου αλλά αυτός που θα τον τιμωρήσει είναι ο θεός. Μετάνιωσα πάρα πολλές φορές από εκείνη τη στιγμή που δεν το προχώρησα» ανέφερε η ίδια.

Πρόσφατες καταγγελίες κατά του κωμικού ηθοποιού, του ίδιου ανθρώπου που επιχείρησε όπως καταγγέλλει να τη βιάσει, την ώθησαν στο να λύσει τη σιωπή της.

«Με όλη μου την ψυχή αν χρειαστεί, θα στηρίξω και άλλες καταγγελίες γυναικών αν προχωρήσουν σε δίκη γιατί πίστευα ότι οι άνθρωποι αλλάζουν, αλλά τελικά δεν αλλάζουν και μετάνιωσα για την τότε απόφασή μου, που δεν μίλησα (…) Πρέπει να καταλάβουν κάποια καθάρματα ότι το όχι οποιασδήποτε γυναίκας είναι ΌΧΙ» τόνισε η καταγγέλλουσα.

Η νεαρή ηθοποιός, η οποία λίγο καιρό μετά εγκατέλειψε τον χώρο της τέχνης, κατήγγειλε επίσημα το περιστατικό στο Σωματείο Ελλήνων ηθοποιών στο οποίο θα κατατεθεί και ο φάκελος τις επόμενες ημέρες.

Πειθαρχικό Σωματείου Ηθοποιών – Σοκαριστικές καταγγελίες – Σε 3 μήνες οι αποφάσεις

Για πολύ σοκαριστικές καταθέσεις μιλά το νεοσύστατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, αμέσως μετά την πρώτη συνεδρίαση κι αφού ανοίχθηκαν οι πρώτοι φάκελοι με σοβαρές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και για σωματική και ψυχολογική βία, στον χώρο του θεάτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τηλεφωνικές καταγγελίες στο Σωματείο, είναι εκατοντάδες, ωστόσο, το Πειθαρχικό Συμβούλιο, ασχολείται μόνο με τις έγγραφες καταγγελίες που έχουν γίνει για γνωστούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Οι τελευταίες μάλιστα καταθέσεις για σεξουαλική παρενόχληση, αφορούν δημοφιλή κωμικό ηθοποιό.

Ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Πασχάλης Τσαρούχας, ανακοίνωσε ότι οι αποφάσεις θα βγουν μετά από 2-3 μήνες για την κάθε περίπτωση.

Για διαδικασία μακρόχρονη, έτσι όπως προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό μίλησε και η Λίλα Καφαντάρη, μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου. Η ίδια ανέφερε επίσης ότι πρόκειται για πολύ σοκαριστικές καταθέσεις.

Αυτό επιβεβαίωσε και η Αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού Ντίνα Αβαγιανού. Ανέφερε επίσης ότι πασχίζουν για την κάθαρση κι ότι είναι με την πλευρά των θυμάτων. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι αυτή η διαδικασία είναι πολύ οδυνηρή γι΄αυτούς, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά και τους θύτες και τα θύματα. Είναι συνάδελφοί τους και γι΄αυτό – όπως είπε – θα πρέπει να γίνουν πολύ λεπτοί χειρισμοί.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα