Διεθνή

Νέα δήλωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας- Τρίπτυχο για την άμυνα θα ανακοινώσει ο Κ. Μητσοτάκης

Τι προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Parallaxi
νέα-δήλωση-του-τουρκικού-υπουργείου-ά-640052
Parallaxi
στιγμιότυπο youtube

Σε νέα προκλητική δήλωση προέβη μέσω του Twitter το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφορικά με τις ενέργειες του τουρκικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε παρακάτω τη δημοσίευση:

“Οι φρεγάτες και οι κορβέτες που ανήκουν στις Ναυτικές μας Δυνάμεις συνεχίζουν αποφασιστικά το καθήκον τους να συνοδεύουν / προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις, το οποίο συνεχίζει να εργάζεται στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο.  Δεν θα επιτραπεί ανομία ή εκφοβισμός στην περιοχή!”.

Στο μεταξύ,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε ότι «Δεν φοβόμαστε τις απειλές».

Ο ίδιος μιλώντας στο Open TV είπε επίσης ότι «και η ρητορεία και οι προκλητικές ενέργειες ξεφεύγουν από ό,τι έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες. Γι αυτό το ζήτημα των τελευταίων δύο μηνών, χρειάζεται ψυχραιμία και ετοιμότητα. Εχουμε μόνο μία και μόνο διαφορά με την Τουρκία, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας».

«Ευχόμαστε ποτέ να μην χρειαστεί, αλλά θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν μας τρομάζει καμία απειλή», συνέχισε λέγοντας ο Στέλιος Πέτσας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ θα εξαγγείλει ένα τρίπτυχο που θα αφορά και στην άμυνα της χώρας και θα έχει να κάνει με τα εξοπλιστικά προγράμματα, την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας και ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό στις Ενοπλες Δυνάμεις μας.

«Μιλάμε και με άλλες χώρες πλην της Γαλλίας. Δεν είναι μόνο το θέμα των εξοπλιστικών», συνέχισε λέγοντας ο Στέλιος Πέτσας.

Mε πληροφορίες από το Open Beyond

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα