Διεθνή

Νέα σκληρά μέτρα για τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες στις ΗΠΑ

Νέες οδηγίες του υπουργείου Δικαιοσύνης για υποθέσεις παιδιών που εισήλθαν μόνα τους και παράνομα σε αμερικανικό έδαφος.

Parallaxi
νέα-σκληρά-μέτρα-για-τα-ασυνόδευτα-παι-271097
Parallaxi

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε στην έκδοση νέων οδηγιών για τους δικαστές που εκδικάζουν υποθέσεις μετανάστευσης. Οι οδηγίες αυτές, καταργούν προηγούμενες οδηγίες που σχετίζονται με την προστασία παιδιών που έχουν εισέλθει μόνα τους παράνομα, εντός αμερικανικού εδάφους.

Υπηρεσιακό σημείωμα που εξέδωσε στις 20 Δεκεμβρίου, το αρμόδιο γραφείο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (Executive Office for Immigration Review -EOIR) αντικαθιστά οδηγίες του 2007, προδιαγράφοντας τις νέες πολιτικές και διαδικασίες που θα πρέπει ν’ ακολουθούν οι δικαστές σε υποθέσεις παιδιών για την παράνομη είσοδό τους, στις ΗΠΑ.

Οι νέες οδηγίες καταργούν προβλέψεις υπηρεσιακού σημειώματος του 2007 αναφορικά με τις ερωτήσεις “που απευθύνονται σε παιδιά” καθώς συνιστάται στους δικαστές να διατηρούν την “αμεροληψία” τους ακόμη και σε “περιπτώσεις παιδιών που ενδέχεται να παρουσιάσουν ισχυρισμούς θετικούς προς το συναίσθημα.”

Παράλληλα, οι νέες οδηγίες αντικαθιστούν σε αρκετές περιπτώσεις την λέξη “παιδί” με την φράση: “ανύπαντρο άτομο κάτω των 18 ετών.”

ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα