Νέα τουρκική πρόκληση: Στα στενά του Ελλήσποντου το «Τσεσμέ»

Ξεκίνησε από σήμερα η ισχύς της τουρκικής NAVTEX

Parallaxi
νέα-τουρκική-πρόκληση-στα-στενά-του-ελ-637558
Parallaxi
Εικόνα Αρχείου

Ξεκίνησε από σήμερα η ισχύς της τουρκικής NAVTEX για την πραγματοποίηση ερευνών στο κεντρικό Αιγαίο από το ωκεανογραφικό πλοίο Τσεσμέ.

Το Τσεσμέ αυτή την ώρα είναι στα στενά των Δαρδανελίων, με κατεύθυνση προς το Αιγαίο, ωστόσο πλέει με μικρή ταχύτητα, και ως εκ τούτου κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια πότε θα βγει. Η NAVTEX τέθηκε από σήμερα σε ισχύ και θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 2 Μαρτίου. Το τουρκικό σκάφος δε συνοδεύεται από πολεμικά πλοία. Από την πλευρά της Αθήνας υπάρχει προφορικό διάβημα διαμαρτυρίας, ενώ επίκειται διακοίνωση, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών χαρακτήρισε «αχρείαστη» την τουρκική αυτή κίνηση με το Τσεσμέ, ενόψει και των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι, σε ό,τι αφορά στις διερευνητικές επαφές, η Τουρκία δεν έχει ακόμη απαντήσει στις προτάσεις για ημερομηνία διεξαγωγής τους που έχει κάνει η Αθήνα.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα μιλώντας σε forum για την ενέργεια, είπε ότι η ενέργεια πρέπει να είναι πεδίο συνεργασίας και όχι σύγκρουσης, ενώ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών του ΝΑΤΟ που ολοκληρώνεται σήμερα, τόνισε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι εντάσεις ανάμεσα σε συμμάχους.

Πηγή: MEGA

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα